Young Galaxy - Shapeshifting (2011)

Canada
Pop / Dance
Label: Paper Bag

1. Nth (0:32)
  2. The Angels Are Surely Weeping (3:40)
  3. Blown Minded (3:24)
  4. We Have Everything (4:37)
  5. For Dear Life (5:05)
  6. Peripheral Visionaries (3:37)
  7. High and Goodbye (3:10)
  8. Phantoms (4:19)
  9. Cover Your Tracks (3:58)
  10. B.S.E. (4:58)
  11. Shapeshifting (4:44)
avatar van Zwammer
Ik ben best benieuwd naar deze plaat. Het vorige werk van deze Canadezen ken ik nog niet, maar de voorproefjes voor dit album (Cover Your Tracks en Peripheral Visionaries) smaken naar meer. Nog maar een weekje wachten

Ik ben ook erg benieuwd, die twee nummers zijn erg tof. Bovendien is e.e.a. geproduceerd door Studio's Dan Lissvik.

avatar van Mctijn
Vorige album was een stuk sterker. Dit is niet slecht, maar ook niet wereldschokkend. Ik hoor trouwen A-ha in dit album. Zal komen door de zang en de 80's vibe.

avatar van Monsieurjelle
Zo deze eigenlijk maar is een luister beurt gaan geven. Eerste plaat was geweldig

Dikkop
We Have Everything steekt er torenhoog bovenuit. Dat vind ik echt een fantastisch nummer. Er staan nog een aantal leuke nummers op zoals Cover Your Tracks en Peripheral Visionaries, maar helaas staan er ook wat mindere nummers op...

Erg leuk zomers plaatje, past wel een beetje in het straatje van Museum of Bellas Artes, jj, the xx, etc.

Ligt het trouwens aan mij of is de steel drum aan een opmars bezig? Je hoort hem steeds vaker langskomen in dit soort muziek. Hier o.a. bij Cover Your Tracks (prachtig nummer trouwens) en bij wat nieuwe tracks van Jamie xx hoorde ik ze ook al. Wel een leuke trend.

rabbit
Het nummer Heart van Blood Diamonds is ook een flinke aanrader in het Balearic/steel drum genre.