Slough Feg - The Animal Spirits (2010)

Metal / Folk
Label: Cruz Del Sur

1. Trick the Vicar (1:54)
  2. The 95 Thesis (3:12)
  3. Materia Prima (3:32)
  4. Free Market Barbarian (2:40)
  5. Lycanthropic Fantasies (4:48)
  6. Ask the Casket (4:24)
  7. Heavyworlder (3:11)
  8. The Tell-Tale Heart (3:54)
  9. Kon-Tiki (4:06)
  10. Second Coming (4:38)
  11. Tactical Air War (2:19)

met Bob Wright

avatar van wizard
Via een review op Zware Metalen, getriggerd door de opvallende hoes, kwam ik bij (The Weird Lord) Slough Feg uit. Kennelijk is deze band al sinds 1990 actief, en heeft sindsdien de nodige bandleden versleten. Momenteel bestaat de band uit Mike Scalzi (zang, gitaar), Angelo Tringali (gitaar), Adrian Maestas (bas) en drummer Harry Cantwell.
De muziek die Slough Feg maakt is geenzins vernieuwend. Integendeel, het klinkt ontzettend ouderwets. En dat maakt het juist zo leuk. Qua productie (snorrende bas, etc.) doet dit album me aan Iron Maiden denken, en qua muziek zo hier en daar ook wel. Maar dan wel zonder die zweem van pretentie die meestal over Maidenalbums hangt. Verder zitten de liedjes goed in elkaar, de zanger heeft een stem als een klok en ook het gitaarwerk weet een glimlach op mijn gezicht te toveren.
Minpuntje: het afsluitende nummer Tactical Air War valt een beetje buiten de boot, omdat het veel harder is, en met een andere zanger dan de rest van het album.

Gewoon een heel leuk album, dat redelijk hoog in mijn top-10 over 2010 terecht gaat komen.

4.0*.

avatar van Brutus