White Hills - Abstractions and Mutations (2007)

Label: White Hills

1. Midnight in America (0:07)
  2. Eye to Eye (7:29)
  3. Left Behind (15:37)
  4. Picking (0:16)
  5. Untitled #2 (1:42)
  6. Caustic Bliss (7:50)
  7. A Thousand Points of Light (5:15)
avatar van essence
Oorspronkelijk uitgegeven als een tour-only CD-r van 50 ex, en daarna nog eens in reprint gegaan voor 100 stuks. A lucky basterd die hier eentje van te pakken kreeg.

We krijgen weer space/psych rock van hoog niveau. Al krijg je hier en daar een grotere hardrock insteek dan op andere platen. De gitaarlijnen klinken naast psychedelisch, ook wel gefocused.
Sleuteltrack is het ruim 15min durend "Left Behind", dat begint met een spacy jam die mij aan Pink Floyd doet denken, vooral door de gitaarsound. Eens de drums invallen voel je de songstructuur lichtjes aankomen. Waarna deze na enkele minuten weer vergaat in een space-jam met de nodige piepjes en effectjes. Eentje uit het boekje die track.

Dit is spacerock van de zuiverste soort. Die je heel erg doet denken aan pioniers als Hawkwind.

avatar van hawkins
Nu op vinyl uitgebracht door Immune.