Buju Banton - Before the Dawn (2010)

1 stem

Jamaica
Reggae
Label: Gargamel

1. Rasta Can't Go (4:31)
  2. In the Air (3:35)
  3. Do Good (6:59)
  4. Battered & Bruised (4:08)
  5. Bondage (5:15)
  6. Struggle Together (4:32)
  7. Life (5:03)
  8. No Smoking at All (3:26)
  9. Try Life (4:10)
  10. Innocent (3:34)
avatar van driesvho
Vreemd dat voor dit album nog geen stemmen zijn! Het heeft de Grammy voor beste reggae album van 2011 gewonnen. Het begint vrolijk met Rasta Can't Go. Het volgende nummer, In The Air, vind ik iets minder. Het 3e nummer, Do Good, kan er nog mee door. De rest van het album vind ik top. Mijn persoonlijke favoriet is Life. Conclusie: een dikke aanrader, dit album!

pRvQ
Mooie plaat hoor. Buju die zijn zachtzinnige kant laat zien op nummers als In the Air en Do Good. Het opliftende No Smoking at All, het voor die tijd redelijk toepasselijke Bondage. Bij mij komt het wel binnen.

Buju nu alweer bijna een jaar uit de bak wegens vijf hele kiloos. Benieuwd of hij zich ertoe kan verzetten om binnen niet al te lange tijd weer eens op deze voet verder te gaan.

Deranged
^

Helemaal eens met bovenstaande wat dit album betreft.

En wat wil het toeval. Een paar dagen na dit bericht kwam Buju hiermee. Wat hem wel terugbrengt naar zijn oorspronkelijke niveau naar mijn idee.

We zien zon, we zien stranden, we zien pistolen.

Wat behoeft een man nog meer.

Blijven hopen dan maar op die zompige zomer als conclusie op deze gure periode waar deze muziek wellicht zijn ding kan doen om in die duchtig daglicht overgoten stemmingen te verzanden.