Victor Griffin - Late for an Early Grave (2004)

Label: Outlaw

1. Late for an Early Grave (4:09)
  2. Never Surrender (3:52)
  3. Mainline (3:22)
  4. Wolfsblood (4:41)
  5. Vampyre Love (3:47)
  6. Too Late (4:25)
  7. Pistonhead * (4:59)
  8. Feeling of Dread (2:36)
  9. The Pusher / Iron Horse (5:31)
  10. Ain't It Fun (5:00)
  11. Son of Sam (5:09)
  12. Haywire * (3:01)
_Lynn_
Zonet mijn stem een halfje omhoog gedaan.

Jammer dat hier tot vandaag nog steeds geen reacties op zijn. Ik weet niet hoe bekend Victor Griffin en deze plaat bekend zijn onder het "metal publiek"?

Het is wel fijn dat zijn (ondertussen ex?) groep Place of Skulls wat meer luisteraars lijkt te hebben.

Ik hoop dat deze onbekende, onbeminde plaat in de toekomst toch wat meer luisteraars krijgt. Ook al is het misschien "maar" een demoplaat; hij staat toch echt als een huis.

De demo's zijn opgenomen begin -en midden jaren '80 en midden jaren '90 en aan het geluid is misschien ook te horen dat het demo's zijn, maar dat stoort mij in geen geval. Ik vind het net heel goed bij de nummers passen.

Lang heb ik gedacht dat "Never Surrender" een cover van een al dan niet bekende punkrockgroep was, maar dit bleek toch niet zo te zijn. (Althans, dat denk ik toch niet?) Eén van mijn absolute favorieten op de plaat trouwens.

Ook de titelsong, "Pistonhead", "The Pusher/Iron Horse" en "Haywire" kan ik goed waarderen.
Deze voorlaatste is trouwens een heel geslaagde cover/samenstelling van deze twee nummers!

Deze titelsong en NS kon ik in het begin net minder waarderen, maar na nog een aantal keer luisteren veranderde dit. Zo eigenlijk met de hele plaat in het algemeen. Daarom vind ik het best een groeiplaat.

"Wolfsblood", "Vampyre Love" en "Too Late" vind ik dan net beter op z'n plaats bij "Be Forewarned" van Pentagram. (Ondertussen is Victor er blijkbaar opnieuw uitgestapt en ik vermoed opnieuw door conflicten met frontman Bobby Liebling.)

Ik moet mijn top 10 nog eens gaan veranderen, en de kans dat deze plaat erin belandt zit er zeker in!