A Hawk and a Hacksaw - Cervantine (2011)

Folk

6. Lajtha Lassu
  7. At the Vulturul Negru
  8. The Loser (Xeftilis)
avatar van Masimo
Hier alvast iets te horen:

Klik

En ik vind 't in ieder geval weer erg mooi klinken. Weer het heerlijke sfeertje dat neer wordt gezet.. (die blazers altijd prachtig) Ben benieuwd wat de rest van het album gaat brengen.

avatar van Motdattan
Doet me denken aan Beirut. Klinkt lekker ja.

avatar van AOVV
Dank voor de link, Masimo. Dit voorproefje nodigt uit om de hele plaat te beluisteren.. in maart dan.

khonnor
weer een plaatje van ahaah; meer van hetzelfde dus. sterk door zigeuner en joodse klezmermuziek beinvloede folk met slechts hier en daar een scherp randje...

stukken traditioneler dan beirut, dus laat je echt niet vangen door enige vergelijking. ahaah is vele malen traditioneler en grotendeels instrumentaal.

zou niet slecht zijn als muzikale begeleiding bij de betere films van emir kusturica....

avatar van Masimo
Inderdaad, lekker traditioneel, maar ze begaan geen avontuurlijke wegen, en op dit album verrassen ze me eigenlijk nergens. Desondanks zit het toch weer prima in elkaar allemaal. Af en toe gaat het vervelen (zoals de opene

Lekkere Slavische sferen. Inderdaad zoals Beirut, maar ik vind dat maar schaars vergelijkingsmateriaal (dit gaat toch iets verder en iets meer in het traditionele gedeelte van de Slavische muziek) En dat is juist het punt waarop waarschijnlijk veel mensen afhaken. Dit album is af en toe nét iets te traditioneel voor mij, en je moet hier dan ook echt een liefhebber voor zijn.

Een 2,83 gemiddeld (dat is de huidige stand bij schrijven van dit bericht) is toch een beetje een vertekend en afschrikwekkend beeld voor de potentiële luisteraar, toch jammer, want dit mogen heus wel meer mensen horen. Van mij krijgt het geen enorme beoordelingen, maar ik kan me er wel mee vermaken. Een gulle 3* is hier wel op zijn plaats.