menu

Rorcal - Monochrome (2008)

mijn stem
geen stemmen

Zwitserland
Metal
Label: Cal of Ror

  1. Monochrome (35:13)
totale tijdsduur: 35:13
zoeken in:
avatar van Edwynn
Vanwege het sterke Heliogabalus ging ik maar eens op zoek naar ander werk van deze Zwitserse doomers. De EP Monochrome bieden ze ook gratis aan op hun eigen website. Dus kat in het bakkie.

Na intensieve beluistering valt deze EP me wel wat tegen. Monochrome heeft enerzijds wel wat aparte muzikale invloeden. Het saxofoongebruik bijvoorbeeld. Die neigt soms naar freakerige, zij het op de achtergrond, free-jazz. In mijn oren een geweldige toevoeging. Soms volgt ze ook braaf op Spandau Ballet achtige wijze de de melodie. Of geeft ze de melodie zelfs aan. Ook dat vind ik gewaagd en een ware toevoeging.

Anderszijds is het de compositie zelf die nogal veilig en soms wat saai is. Eigenlijk is Monochrome een ietwat te langgerekte postcoresessie die door bands als Neurosis en Cult Of Luna al veel beter gemaakt zijn. De verstikkende doom met de spookachtige Burzumpassages van Heliogabalus is in geen velden of wegen te bekennen.

Desondanks is er wel het één en ander aan kwaliteit te bespeuren op Monochrome. Het mist gewoon wat sfeer. Probeer het gewoon eens uit. Misschien kunnen de echte postcore adepten er wel heel veel mee.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:49 uur

geplaatst: vandaag om 18:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.