Alle 13 Goed voor Kinderen (1975)

Label: Philips

1. Paulus de Boskabouter - Kennen Jullie Paulus Al?
  2. Swiebertje en Bromsnor - Swiebertje (Joop Doderer) en Bromsnor (Lou Geels)
  3. Pippi Langkous (Paula Majoor) - Hai! Pippi Langkous
  4. Rob de Nijs en Ida Bons - Kunt U Me de Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer?
  5. Conny Vink en de Schellebellen - Maak Je Niet Dik
  12. Leen Jongewaard - De Familie Barbapapa
  13. Rudi Carrell - Een Muis in een Molen in Mooi Amsterdam
avatar van sq
sq
Zo mense, hij staat erop. Hoop dat het niet al te veel lolligheid of nare posts oplevert, maar ik vond dat met de Sesamstraathype van een paar jaar geleden deze voor de nog iets ouderen er ook wel op mocht. Helaas is Paulus die van de remake uit 1974 en niet van de hoorspelserie uit de 60´s, anders zou dát mijn absolute favoriet zijn.

Een pronkstuk in mijn kast, deze ´alle 13´

Voor de échte: www.paulusdeboskabouter.net

avatar van Gerards Dream
De tracklist van dit album leest in ieder geval als een soundtrack van mijn leven in de vorige eeuw.

avatar van Arrie
Is Hallo Meneer De Uil door Frans van Dunschoten (er staat Dusschoten, maar dat klopt niet, toch?) gezongen? Nooit geweten!

avatar van Gerards Dream
Frans van Dusschoten deed nogal wat stemmen voor De Fabeltjeskrant. Hier een kort overzicht afkomstig van Wikipedia.

Personages uit De Fabeltjeskrant

Van Dusschoten sprak ongeveer een derde van de stemmen van deze poppenserie in. Hieronder zijn bekendste personages.

Meneer de Uil
Teun Stier
Piet de Pad
Melis Das

avatar van Jester
Ja, dit is wel de afdeling jeugdsentiment. De liedjes van Conny Vink en Rudi Carell komen me erg bekend voor, naast de tunes van de verschillende TV-series uiteraard, dus ik denk dat wij ook een dergelijke LP in huis hadden toen.

avatar van caravelle
Zo, dat is een verrassing! Beertje Colargol is ingezongen door Janine van Elzakker. Ik ken haar alleen van Ronflonflon. Zou mij niets verbazen als zij ook de bekende alternatieve versie van Beertje Colargol heeft ingezongen? En eerlijk is eerlijk, dit is wel een uitstekende Alle 13 goed.

avatar van nlkink
sq schreef ooit, in 2010:

Dat valt hard mee. Hier is helemaal niks mis mee. Een alleraardigste collectie! En inderdaad ook voor mij een 'soundtrack van mijn leven in de vorige eeuw'. Ik ken ze ook allemaal nog, dat moet genoeg zeggen.

avatar van heartofsoul
Een brok schoot in mijn keel toen ik alle nummers van de tracklisting zojuist langs ging. Niet alleen blijk ik al die nummers te kennen, maar ze roepen ook nog eens warme gevoelens bij me op. Het zal de jonge generatie waarschijnlijk niets zeggen, en dat kan ik ze ook niet kwalijk nemen, maar deze elpee zou ik zonder me te bedenken meenemen als ik hem tegenkwam en de prijs niet al te hoog was.

Via vraag van de dag bij deze beland, jeugdsentiment.