Greg Trooper - The BackShop Live (2006)

Roots
Label: Running Time

1. Dream Away the Blues (3:00)
  2. Green Eyed Girl (3:05)
  3. Dan Penn Rap #1 (1:51)
  4. This I Do (3:39)
  5. No Higher Ground (2:47)
  6. Dan Penn Rap #2 (1:19)
  7. Lonesome for You Now (3:16)
  8. When I Think of You My Friends (3:35)
  9. Damaged Eyes (3:52)
  10. Sister / Legend Rap (1:31)
  11. Sad, Sad Girl (2:22)
  12. When I Close My Eyes (4:14)
  13. Will Geer Rap (3:58)
  14. Light in the Window (2:47)
  15. Close to the Tracks (3:01)
  16. These Sunday Nights (3:14)
  17. Don't Let It Go to Waste (2:53)
  18. Muhammad Ali (The Meaning of Christmas) (3:14)
  19. Everywhere (5:21)
  20. Ireland (5:01)
avatar van potjandosie
in 2015 woonde ik een live optreden bij van de uit New Jersey afkomstige singer/songwriter wijlen Greg Trooper (R.I.P. 15-01-2017) in zaal Het Witte Kerkje in Terheijden (vlakbij Breda), waar zich een kleine 100 man hadden verzameld voor zijn concert. na afloop schafte ik een door hem gesigneerd exemplaar aan van "The Backshop Live".

op dit album staat een dwarsdoorsnede van nummers van zijn voorgaande albums met relatief veel (7) nummers van zijn destijds laatst verschenen album "Make It Through This World" dat geproduceerd werd door country/soul legende Dan Penn. alle eigen nummers, uitgezonderd "Light in the Window" co-written Jon Wamsley en het sterke "Everywhere" co-written Sid Griffin, bekend van country-rock band The Long Ryders.

er ligt weliswaar een link naar country/soul maar de muziek op dit live album is voornamelijk geworteld in folk, gezongen met de doorleefde, heldere, soulvolle stem van Greg Trooper, die zichzelf begeleidde op akoestische gitaar en een enkele keer mondharmonica.

veel hoogtepunten op deze fraaie set, o.a. "Green Eyed Girl", "This I Do", "Light in the Window", "These Sunday Nights", "Muhammad Ali" (The Meaning of Christmas) en het eerder genoemde "Everywhere".

muziekrecensent good old Jan Donkers is groot fan van de man wiens songs o.a. werden gecoverd door Billy Bragg, Steve Earle (Little Sister) en Vince Gill.

Album werd geproduceerd door Matt Ranck & Greg Trooper
Recorded at the Backshop, Spartanburg, South Carolina