Total Attrition Vol.3 - Hakkûh Station (2010)

1 stem

Spanje
Dance
Label: Total Attrition

1. Gabbercore - Old Raver (6:15)
  2. Xpl0der - Drugs Make You a Sexy Girl (5:43)
  3. Gabbercore - Under Motion (4:13)
  4. Nebhula - Da Ripper Master (4:36)
  5. Xpl0der - Want to Feel Free (8:42)
  6. Artenemy - Walking the Streets with Gabbercore (5:47)
  7. Nebhula - Mantra (4:06)
  8. Artenemy - The Art of Core (5:08)
  9. Xpl0der - 1996 Energy (5:41)
avatar van Hellblazer
Het derde deel van het Spaanse project Total Attrition, gebaseerd op de Early Hardcore sound en dit hoor je ook terug. Ouderwetse melodietjes, geluiden en kicks. Bevalt me over het algemeen best goed.

De eerste track is een tegenvaller, te traag en te saai. Gelukkig is dit de enige slechte track, de rest is allemaal voldoende of zelfs vrij goed.

Xpl0der's eerste bijdrage is wel aardig, geinig melodietje bestaande uit hoge tonen en schattige vocalen. Kicks doen echt ouderwets aan, maar niet echt bijzonder verder.

Under Motion is de andere track van Gabbercore, een heel stuk beter wat mij betreft. De eerste minuut is wat saai, maar als de kicks eenmaal doorkomen is het genieten geblazen. Erg fijne kicks en een beetje duister sfeertje. De melodie die na de break begint is ook leuk. Stukken beter dan Old Raver en dit is dan ook een favoriet van deze verzamelaar.

Da Ripper Master heeft wel de juiste ingrediënten voor een aardige track, maar het wordt allemaal net niet in de juiste verhouding gebracht. Bepaalde geluidjes (met name de snares) overheersen teveel waardoor het te vol klinkt. De melodie klink behoorlijk ouderwets en er zitten leuke Hip-Hop samples in van oudere jaren '80 nummers. Wel een aardige opvuller.

Track 5 is een erg aangenaam nummer met een lief melodietje, maar stampt zeker goed door. Lekker simpel en pompeus jaren '90 kickje erbij en genieten. Ondanks dat het een lang nummer is verveelt het niet door genoeg afwisselende breaks en afwisseling van melodie.

Walking The Streets With Gabbercore is ook een prima nummer. Geinig melodietje en weer zo'n lekker ouderwets sfeertje.
Mantra is typisch zo'n druk nummer met een melodie die me sterk doet denken aan een oud nummer, waarvan ik spijtig genoeg niet op de titel kan komen... Geen geweldig nummer, maar ook lang niet slecht.

The Art Of Core heeft een heerlijk tempo en een goede kick. Erg opgejaagd melodietje op de achtergrond is een Afrikaanse zanger te horen die juist rustig 'jeeeeeeeeeaaaa' zingt. Verder heeft het nummer iets te weinig afwisseling om echt leuk te blijven maar het is zeker een leuke opvuller.

De afsluiter '1996 Energy' is inderdaad een energiek nummer die aandoet alsof het ook daadwerkelijk komt uit 1996 maar het is een vrij saai nummer die een tekort aan afwisseling heeft. Constant hetzelfde gekmakende melodietje en te weinig breaks.

3 Sterren.