Robert Miles - Th1rte3n (2011)

Alternatieve titel: Thirteen

11. Voices from a Submerged Sea
  12. Nonsense
  13. The Wolf
avatar van BB King
al lang geen dreamhouse meer van Robert Miles, inmiddels een mooie mix van ambient, rock en electronica. hier en daar experimenteel en zeer geslaagd.

Ik sta er niet zo wild van. Experimentele gitaren op nu eens ambient soundscapes, dan eens ritmes. Ik vond het noch vlees noch vis.

avatar van thelion
Toen Robert Miles nog "dream-house" produceerde was het best wel redelijk een nummer als Children is nog steeds goed genietbaar, maar dat was vroeger. Zijn eerste 2 albums zijn redelijk goed te noemen. Daar na ging het mis.

Tegenwoordig is het naar mijn mening allemaal wat te expirimenteel en te rommelig, muziek zonder duidelijke richting of consistentie. The Orb heeft hier tegen woordig ook last van getuige het album Metallic Spheres.

Voor mij geen overtuigend album deze nieuwe van Robert Miles net als zijn vorige (Organik dat alweer 10 jaar oud is) is dit wederom niet veel bijzonders.

1.5*

Deze verandering van style mag ik wel , het is verfrissend in het eentonige trance tijdperk
vooral het nummer moving heeft me diep geraakt