Mothboy - The Fears (2004)

Electronic
Label: Ad Noiseam

1. We Don't Ride with Vampyres (2:56)
  2. X in His Territory (4:26)
  3. Stuck in a Moment (5:32)
  4. Second Spin Rip (2:01)
  5. A303 (4:26)
  6. Archives on Fire (1:22)
  7. Spiders (7:44)
  8. Folk (2:14)
  9. All the Wrong Places (4:33)
  10. Rewind, Erase and Replace (1:43)
  11. Becoming Solar (4:25)
  12. Fear Baby Fear (1:50)
  13. Shakes (12:08)
avatar van Onderhond
Ad Noiseam verzorgt tegenwoordig ook vaak de hip-hop liefhebbers, dan wel met electronische variaties of geïnspireerde nummers. Mothboy neemt hier All The Wrong Places voor z'n rekening. Vind het echt een heerlijk hip-hop trackje, lekker jumpy en snel ritme. Niet veel variatie, maar de kritiek laat ik maar aan de echte hip-hop liefhebbers.

Rest van het album is aardig, maar haalt nergens het echt hoge niveau. Leuk album, All The Wrong Places vind ik geweldig, maar de rest had iets beter gemogen. 3.5*

avatar van Goodfella
Niet wat te jazzy voor jou? Ik noem een Second Spin Rip, een Rewind, Erase and Replace...

Vind 'm trouwens ook wel oke.

avatar van Onderhond
Die Rewend, Erase and Replace is niet mijn ding inderdaad. Staat ook redelijk slecht geplaatst, zo net naast All The Wrong Places .

Maar ach, kort trackje, en de rest maakt veel goed. Ik geef ook "maar" een 3.5* natuurlijk

avatar van BoordAppel
Raar is dat. Sommige albums moet ik echt honderd keer beluisteren wil ik uiteindelijk tot een cijfer komen (en zelfs dan heb ik er nog vaak twijfels over), bij andere albums is het meteen erg duidelijk. Deze plaat valt in de tweede categorie.

Allemaal erg leuk maar niets springt er echt uit behalve inderdaad All the Wrong Places. Muziek doet me denken aan Dizzee Rascal's Stand Up Tall, ook lekker opzwepend en ongeveer hetzelfde tempo. Mothboy's flow (ik neem aan dat hij het zelf is) doet me dan weer denken aan Cex. Er moet nog wat aan gesleuteld worden maar er is prima naar te luisteren. Graag meer hiphop van deze meneer.