Ween - Paintin' the Town Brown (1999)

Alternatieve titel: Ween Live '90 - '98

Label: Elektra

1. Mushroom Festival in Hell (2:48)
  2. Japanese Cowboy (4:21)
  3. Mountain Dew (5:20)
  4. Bumblebee (1:23)
  5. Voodoo Lady (6:48)
  6. Ode to Rene (2:24)
  7. Mister Richard Smoker (3:08)
  8. Doctor Rock (3:10)
  9. I Can't Put My Finger on It (8:48)
  10. Cover It with Gas and Set It on Fire (1:20)
  11. Awesome Sound (7:54)
  12. Tender Situation (4:33)
  13. Mister Would You Please Help My Pony? (3:55)
  14. I Saw Gener Cryin' in His Sleep (2:15)
  15. Marble Tulip Juicy Tree (5:36)
  16. She Fucks Me (3:53)
  17. Poopship Destroyer (26:06)
  18. Vallejo (30:48)
  19. Puffy Cloud (3:02)
Een live album van het meest gestoorde duo uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis, dan hou je je hart stevig vast. Inderdaad, want deze dubbel CD is zoals je van Ween wel kunt verwachten geen standaard verzamelingetje greatest hits maar een curieuze absurde reeks opnames uit de periode 1990-1998.

Soms hemeltergend mooi, maar vaak weerzinwekkend slecht.

Zoals het eerste nummer bijvoorbeeld, Mushroom Festivall In Hell, in 1991 opgenomen in Amsterdam voor slechts 12 verwarde toeschouwers. Bizar.

Gelukkig komt de muzikale genialiteit af en toe nog even bovendrijven, maar Ween lijkt ons weer eens in het ootje te hebben genomen.

Voor de ware Ween-fans is deze plaat natuurlijk een mooie souvenir, voor de objectieve muziekliefhebber waarschijnlijk een grote bak herrie.

Ween kennende moet je deze plaat met een korreltje zout (en een flinke joint) nemen maar ikzelf prefereer toch de goddelijke liveshows die ik van Ween in De Effenaar heb mogen aanschouwen. Want eigenlijk zijn ze gewoon extreem goed.

avatar van raymondkeuters
Volgens mij is dit een dubbel cd? Of is ie in verschillende uitgaven uitgebracht. Hoe dan ook op mijn 2e cd staan nl. ook nog
1. Poopship Destroyer
2. Vallejo (denk het beste Ween-nummer allertijden; ik geloof 30 minuten)
3. APuffy Cloud

avatar van Supersid
Klopt, heb ik ook!

Gelijk aangepast!

avatar van raymondkeuters
Goed bezig @supersid!

avatar van Supersid
Gelijk ook de twee prijsbeesten die ontbraken, zij het voor de avontuurlijke zielen