Lionheart - Built on Struggle (2011)

Label: Stillborn

1. Relentless (1:56)
  2. Pure Anger (3:19)

met Brendan Schiepatti

3. Brothers Keeper (2:38)

met Bruce LePage en Dave Nassie

4. Build on Struggle (2:50)
  5. Betrayet (3:10)
  6. What I've Become (2:49)
  7. Through Hell and Black (2:39)
  8. The Hands That Feeds (2:33)
  9. Reprisal (1:38)
  10. Don't Speek My Name (2:41)
  11. The Band Before the Break (2:36)

met Danny Diablo

12. Nowhere (3:13)
  13. The Only Life I Know (3:16)

met Karl Buechner

avatar van bennerd
2011 moet al een belachelijk goed jaar worden als deze plaat niet in mijn uiteindelijke top 10 terechtkomt. Godver, wat een heerlijke hardcoreplaat. Voor liefhebbers van Blood Stands Still, First Blood, Hatebreed, Thick As Blood, Pay No Respect en dergelijke tough guy hardcore een must, maar iedereen die houdt van enigszins hardcoregerelateerde muziek zou dit eens moeten proberen.

Review volgt nog.

avatar van AOVV
Stevige hardcore is dit. Hakt er monsterlijk in. Dit is een plaat om op te zetten, en een dik halfuur tegen de muur te bonken met je hoofd. In die zin is 'Built on Struggle' dus niet goed voor de gezondheid

Maar wel verdomd lekker!

avatar van AOVV
Ondanks de vrij korte duur lukt het me niet om er de hele tijd de aandacht bij te houden. Ik twijfel dan ook over mijn beoordeling. Voorlopig gun ik 'm maar het voordeel van de twijfel, namelijk 3,5 sterren.

avatar van Madjack71
Hakt er goed in, stevig geluid maar enige variatie is weinig te bespeuren. Lijkt me ook niet echt prettig om bij een live concert vooraan te staan, wordt je gans nat, blijkt het niet het rondgegooide bier te zijn, maar dat de zanger je helemaal natzevert door zijn lispelende zang.
Daarnaast zijn denk ik ook de titels niet geheel compleet; Motherfucking Relentless/Pure Fucking Anger/Fucking Betrayet/What the fuck have i become/Through Fucking Hell and Black etc. etc. Wel aardig, maar geen hoogvlieger wat mij betreft.

avatar van bennerd
Als dit niet mijn nummer 1 van 2011 wordt, hebben de concurrenten wel heel goed hun best gedaan. Razend goede schijf (net zoals de voorganger).