Tangerine Dream - The Virgin Years: 1974-1978 (2011)

Duitsland
Electronic
Label: Virgin

1. Phaedra (17:32)
  2. Mysterious Semblance at the Strand of Nightmares (9:41)
  3. Movements of a Visionary (7:54)
  4. Sequent C (2:16)
  5. Rubycon (Part One) (17:14)
  6. Rubycon (Part Two) (17:34)
  7. Rubycon Part Two (Excerpt) (9:57)
  8. Rubycon (7" Side One) (3:08)
  9. Rubycon (7" Side Two) (3:10)
  10. Ricochet (Part One) (16:57)
  11. Ricochet (Part Two) (21:01)
  12. Stratosfear (10:32)
  13. The Big Sleep in Search of Hades (4:25)
  14. 3am at the Border of the Marsh from Okefenokee (8:47)
  15. Invisible Limits (11:24)
  16. Stratosfear [7" Single Edit] (4:14)
  17. The Big Sleep in Search of Hades [7" Single Edit] (3:20)
  18. Bent Cold Sidewalk (13:04)
  19. Rising Runner Missed by Endless Sender (5:00)
  20. Madrigal Meridian (20:28)
  21. Madrigal Meridian (Excerpt) (11:07)
  22. Phaedra Advert (0:31)
  23. Rubycon Advert (0:31)
avatar van wowter
Drie cd's in een 'fatbox' met een boekje (waarin ook de naam "Hans Baumann" opduikt) vol credits en bekende foto's.

Op het eerste gehoor geen grote geluidstechnische vooruitgangen ten opzichte de prima remasters van Simon Heyworth uit 1995, maar wel een nieuwe remastering die met zorg is gedaan. De bonus tracks zijn leuk om te hebben, maar geen schokkende nieuwe dingen en voegen niets toe.
Mocht er een volgend deel (of meerdere delen) komen van de Virgin Years, dan worden de begin jaren tachtig wat interessanter qua aanbod van bonus tracks: de Tatort-tracks, alternatieve single-mixen van tracks van Exit, etc.

In ieder geval is dit een leuke aanschaf voor wie de eerste vijf studioalbums op het Virgin label in compacte vorm wil hebben. En hopelijk komt er ook een live-box met Encore en Logos, aangevuld met zeldzaam spul.

tangmaster
Goede box met eindelijk Phaedra in ere hersteld, die kinderen aan het eind van de titel track.

Alle andere tracks afkomstig van '70-'80 en de singles hebben voor mij toegevoegde waarde.
Voor wie nog niets uit deze periode heeft een aanrader.

@Wowter, ja er komen nog 3 boxen met aanvullingen uit de Virgin periode, maak je borst maar nat.

tangmaster schreef:

@tangmaster: Leuke opmerking, maar neem even gas terug. Drie boxen is namelijk nog niet bevestigd. Eén sowieso. (Je komt weer als een echte TD-fan aardig ongeduldig over!)

Overigens waren de kindergeluiden wel op de oorsponkelijke Phaedra-cd te horen, die halverwege jaren tachtig uitkwam.

tangmaster
wowter schreef:

Die kinder geluiden stonden ook op de 1995 remaster alleen toen aan het begin van Mysterious Semblance.

Ongeduld...........................ig, nou nee het is alleen wat aangekondigd is door EMI/Virgin.

tangmaster schreef:

Dat zeg jij, maar dan ben ik benieuwd waar je die info vandaan haalt

Ik heb daarover nog niets op de planning van EMI -sowieso van de Engelse burelen gezien- dan een tweede deel dat 1979-1983 gaat behelzen.

Nogmaals: wees voorzichtig met wat je op Music Meter publiceert, want straks gaan onjuiste feiten een eigen leven leiden.

Stijn_Slayer
De adverts, de excerpts, enz. kunnen me gestolen worden, maar voor wie net als ik aan Tangerine Dream wil beginnen, lijkt dit me een goede instapper. Online is 'ie al voor iets minder dan een tientje te krijgen, dus de afzonderlijke albums kopen is eigenlijk zonde van het geld.

Heb maar gewoon min of meer het gemiddelde van alle albums genomen en dat als beoordeling gegeven. Dit soort sets blijven een beetje lastig te beoordelen.