menu

Lucas Sideras - One Day (1973)

mijn stem
5,00 (1)
1 stem

Griekenland
Rock / Blues
Label: Polydor

  1. And I Cry (3:56)
  2. Lady (3:24)
  3. Rising Sun (4:51)
  4. I Was About to Die (3:57)
  5. One Day (3:31)
  6. Enough to Care (6:19)
  7. Zig-Zag (5:17)
  8. Do It (4:37)
  9. Saving Grace
totale tijdsduur: 35:52
zoeken in:
avatar van Soundtracks
5,0
Ongekend talent.

Een boeiend album van een Griekse bandlid van Aphrodite's Child die het grote publiek niet wist te bereiken. Iets wat Roussos maar vooral Vangelis wel wisten te bereiken. Voor deze muzikant geheel onterecht. Deze man showt goed werk. Hij krijgt uit de gitaar een lekkere sound. Dit klinkt zeker bekend en lijkt wel op meerdere bands van in die tijd. Maar zijn sound is heel best en ik vind het goed in 't gehoor liggende muziek.

In het begin bij And I Cry zit ik al te twijfelen welke kant 't op gaat. De titel zegt iets heel verdrietigs maar dat is het dus helemaal niet. Hij heeft nummers goed en melodieus uitgewerkt. Soms zat ik zelfs een beetje aan de Beatles te denken. En zijn stem is ook prima. Die heeft hij al vertoond in het zeer bescheiden Aphrodite's Child hitje Break. Zig-Zag is het enige instrumentale nummer, die trouwens ook meer dan een prima sound bevat. Do It vind ik zelfs een best Funky sound bevatten. En dan komt het korte Saving Grace. Een wat rustige song van 1 minuut 56 die enkel piano bevat. Het lijkt 666 wel. In dat album waar je ook het drukkere All Seats Were Occupied hoort en als afsluiter het rustigere Break.

Jammer dat het album zeer moeilijk te vinden is. Ik vond dit een zeer fijn te beluisteren album en geef simpelweg de volle mep. Omdat ik eenmaal simpel ben.
5,0.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:08 uur

geplaatst: vandaag om 16:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.