DJ Freak - Altered States (2010)

Dance
Label: Noisj.nl

1. Strange Universe (5:34)
  2. G-Force (5:46)
  3. Altered States (4:59)
  4. Gasoline [Original Mix] (5:43)
avatar van Hellblazer
Techno-achtige release en dat is niet mijn smaak. Vrij saaie muziek over het algemeen, zo ook hier.

Strange Universe opent met een bekende sample die ook voorkomt in het Hardstyle nummer 'Psychedelic'. Hier alleen erg langzaam afgespeeld met een echo. Daarna komen de beats erbij en wat geluidjes. Af en toe ook nog een piep en meer gebeurt er niet in het nummer.

G-Force is nog minder. De eerste en de tweede helft van het nummer zijn nog te onderscheiden maar er gebeurt niet veel.

Altered States, de hoofdtrack begint wel redelijk maar na een tijdje komen er geluiden door die lijken op indianen die rond het vuur aan dansen zijn met die typische muziek daarbij. Klinkt op zich niet eens zo verkeerd maar het nadeel is dat het te lang doorgaat. Er komt een (veel te lange) break in voor en daarna gaat het gewoon onafbreekbaar verder. Vrij saai. Maar niet het slechtste nummer.

Gasoline (Original Mix) heeft een wat hoger tempo. Wel is er een vervelende hoge toon aanwezig van begin tot eind. Valt verder ook weinig over te vertellen, gaat constant hetzelfde.

Niet mijn muzieksmaak. 1.5*