Scandal - Temptation Box (2010)

Japan
Rock / Pop
Label: Wasabi

1. Everybody Say Yeah! (3:43)
  2. Taiyou to Kimi Ga Egaku Story (3:57)
  3. Shunkan Sentimental (3:44)
  4. Houkago 1H (4:01)
  5. Namida No Regret (5:12)
  6. Hi-Hi-Hi (3:13)
  7. Shoujo M (3:55)
  8. Girlism (2:53)
  9. Play Boy Part II (4:20)
  10. Hello!Hello! (4:28)
  11. Aitai (5:04)
  12. Sayonara My Friend (4:30)
avatar van MDV
MDV
Temptation Box... Ik vraag me af of de dubbelzinnigheid van die titel opzettelijk is, ik denk het niet. In ieder geval is Temptation Box het tweede album van Scandal. Dit album is diverser dan zijn voorganger, en hoewel de bandleden enthousiast vertellen dat er op dit album iets voor iedereen te vinden valt, vind ik dat eigenlijk niet echt iets positiefs.

Ondanks het feit dat de scherpe randjes er hoorbaar af zijn begint het album bepaald niet slecht met Everybody Say Yeah! en Taiyou to Kimi Ga Egaku Story. In nummer 2; Shunkan Sentimental, levert Haruna waarschijnlijk haar beste prestatie als zangeres van Scandal. Houkago 1H is het eerste twijfelachtige nummer. Het is drumster Rina die de zang voor haar rekening neemt. Ze klinkt alleen als Otsuka Ai die een liedje van K-on! probeert te zingen, en ik kan niet echt zeggen dat ik daar voor warm loop. Namida no Regret is een ballad, ook iets dat niet op Best Scandal stond. Het is eigenlijk best een goed nummer, maar niets dat andere J-popartiesten niet beter kunnen.

Hi-Hi-Hi is echter een schot in de roos, wat een goed nummer! Hi-Hi-Hi heeft energie en power, en benut het contrast in de stemmen van Haruna en Tomomi optimaal. Het gitaarwerk mag er zeker ook zijn, net als het slappen op de bas van Tomomi. Shoujo M wordt gezongen door Mami en kan dus moeilijk slecht zijn . Girlism heeft al het goede van Hi-Hi-Hi maar dan beter. Drie snellere maar rustige nummers sluiten Temptation Box af.

Dit is geen slecht album, maar vergeleken met de voorganger toch een beetje een teleurstelling. Het is bijvoorbeeld jammer dat de stevegire nummers hier in de minderheid zijn, dat zijn juiste de leukste van deze band. Ook de toevoeging van synthesizergeluiden is niet echt iets dat ik toejuich. Ondanks deze puntjes van kritiek is dit een leuke plaat voor wie van poprock en J-pop houdt. Het is alleen wel een leuk album dat in de schaduw staat van een eerder en nog veel betere plaat van dezelfde band.

avatar van Der Untergang
MDV schreef:

Volgens mij is dat Tomomi hoor. Daarnaast is het één van de beste nummers van hen.