SND - Tenderlove (2002)

13. 13 (0:51)
  14. 14 (4:21)
  15. 15 (4:49)
tuktak
het meest abstracte 2step album ever. eigenlijk wel briljant. een soort voorloper van de dubstep dit.

Sietse
ja dat dacht ik laatst ook toen ik hem weer eens oplegde.
Ik moet hier eigenlijk nog een keer de cd van zien te vinden, want die is anders dan de plaat (die ik al heb).

Iig een klassieker die helaas heel erg moeilijk te krijgen is tegenwoordig.

avatar van Nakur
Ik heb Tenderlove anders onlangs voor een doodnormale cd prijs níeuw op de kop getikt. Erg fijne, superklinische elektronica. Verslavend!

Sietse
is een hele tijd vrij moeilijk te krijgen geweest, met name op vinyl (zoals ik hem heb). Maar goed, zit tussen onze twee berichten ruim 3 jaar tijd.

avatar van Nakur
Ik ben wel de cd kwijt... hoes heb ik nog maar cd is foetsie... dus als iemand die nog heeft zonder hoesje...

haha, doe je goed

tuktak
Tegenwoordig staan zelfs albums als deze op Spotify. Goeie zaak voor mensen zonder cd

avatar van Nakur
Ik heb de FLAC-versie nog wel voor mijn COWON, dus onderweg kan ik er wel van genieten. Maar voor thuis kies ik toch liever voor de CD-player - versterker optie.

Misschien ooit... als ik uitgekeken ben op CD"s, dat ik een DAC en Spotify koop.

B.t.w. Tuktak, hoe is de bitrate e.a. van Tenderlove op Spotify? Als er namelijk één genre is waar ik een purist ben op het gebied van audio kwaliteit, is het dit wel.

tuktak
Alle muziek hoort 320 te zijn met Spotify Premium. Overigens ben ik ook nog steeds een trouwe cd koper, maar om muziek te ontdekken en voor muziek die ik niet perse op cd wil vind ik het een perfect medium. Voor mij heeft muziek in exclusief kleine oplages niet zoveel meerwaarde. Ik vind het leuk dat je nu heel makkelijk muziek kan delen die eerder voor veel mensen onbereikbaar/onzichtbaar was.

Sietse
Maar dit is natuurlijk nooit met opzet een exclusieve release geweest...EFA, de distributie van Mille Plateaux ging failliet en nam daarin nogal wat labels (waaronder dus Mille Plateaux) mee. Voor het failliet was deze release namelijk erg goed te krijgen in de betere speciaalzaken.

En als je een FLAC hebt kun je die ook gewoon op de PC afspelen, en als je die aansluit op je stereo heb je gewoon goed geluid. Daar heb je niet per se een dure DAC voor nodig. En als je die toch een wil moet je niet maar dan een paar tientjes uitgeven als je er geen muziek mee gaat maken.