The Beautiful South - Blue Is the Colour (1996)

Label: Go!

1. Don't Marry Her (3:23)
  2. Little Blue (3:17)
  3. Mirror (4:05)
  4. Blackbird on the Wire (4:57)
  5. The Sound of North America (4:02)
  6. Have Fun (4:45)
  7. Liar's Bar (5:53)
  8. Rotterdam (Or Anywhere) (3:37)
  9. Foundations (2:45)
  10. Artifical Flowers (3:58)
  11. One God (4:12)
  12. Alone (4:59)
Als je The Beautiful South nog niet kent: luister Rotterdam en Don't Marry Her! Voor mij horen deze nummer bij de besten van de BS!

avatar van musicfreak1960
The Beautiful South maken lekkere muziek dat je jezelf lekker doet voelen, met een twist of humor er in, die typische engelse humor

zoals Jacqui Abbott zingt : don't marry her, fuck me

avatar van CDrek
Je zou dit zoetsappig kunnen vinden, maar al jaren een favoriet album van mij...puike zangeres trouwens!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Heerlijk plaatje, voor 5 euries op de kop getikt.
1e luisterbeurt bevalt prima.

avatar van Ton Cole
TEQUILA SUNRISE schreef:
Heerlijk plaatje, voor 5 euries op de kop getikt.
1e luisterbeurt bevalt prima.
Top investering!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Voor mij hun beste album met Little Blue, Blackbird On The Wire en Have Fun als hoogtepunten.
Enkel Liar's Bar vind ik een beetje flauw.
Begin met 3.5 sterren maar dit zou zomaar meer kunnen worden.
Niet te vergelijken met Housemartins ( wat ik persoonlijk wel beter vind dan deze band ) maar het stemgeluid van Paul Heaton ligt nog steeds prima in het gehoor.

avatar van Twinpeaks
Die opener is hilarisch natuurlijk , maar ook het stemgeluid van Jackie Abbot is fantastisch. Het hele album is een smeltkroes van humor en fijne liedjes. Rotterdam (or Anywhere) kreeg wel wat airplay maar had een grotere hit moeten worden. Voor de rest prima kwaliteit en een band die zichzelf niet zo serieus neemt. Ik hou ervan. 4 en halve ster.

Leuke plaat, maar niet groots. Aardig.