Cavalera Conspiracy - Blunt Force Trauma (2011)

Braziliƫ

7. Target (2:36)
  8. Genghis Khan (4:23)
  9. Burn Waco (2:52)
  10. Rasputin (3:22)
  11. Blunt Force Trauma (3:58)
  12. Psychosomatic * (3:07)
  13. Jihad Joe * (3:29)
  14. Electric Funeral * (5:39)
  15. Six Pack * (1:51)
avatar van AOVV
Ik ben 'm toch maar gaan beluisteren, zoals iemand hier me dat toch aan wist te raden. M'n eerste indruk is: "goh". Het is allemaal wel hard natuurlijk, zoals bijvoorbeeld ook de nieuwe plaat van Agnostic Front dat is (ik denk dat Roger Miret hier zelfs op een nummer meebrult), al vallen beide groepen niet echt met elkaar te vergelijken. Met Sepultura hebben de Cavalera's wel enkele mooie dingen gedaan, maar voor de rest weet ik het niet. Soulfly nooit echt gevolgd, ken enkel hun laatste van vorig jaar, wat me niet echt beviel. Het debuut van Cavalera Conspiracy zou erg goed moeten zijn, volgens de kritieken. Dit klinkt een beetje ongeïnspireerd, voorlopig. Ik ga nog geen beoordeling geven.

avatar van AOVV
Ik ben 'm nu nog eens aan het beluisteren, en het is wel een aardige beukplaat, meer ook niet. Positieve noten zijn de eerste twee nummers en 'I Speak Hate'. Een voldoende verdient ie wel.

2,5 sterren

avatar van Eddie
Afgelopen week nog een paar keer geluisterd. Het gevoel van overdaad schaad bekruipt me een beetje, ik denk als deze plaat halverwege de jaren 90 was uitgekomen dat het een knaller van vanjewelste zou zijn geweest. Echter we hebben dit allemaal al zo vaak gehoord, met name van de Cavalera broeders zelf. Het is allemaal wel goed gespeeld, het beukt als een mongool. De spirit is goed, alleen klinken alle nummers alsof ik het al eens gehoord heb. Ik kan hier ook geen onvoldoende voor geven (daarvoor is het te goed gespeeld en klinkt het weer te lekker) maar omdat het allemaal klinkt alsof ze op de auto-pilot een plaat uitgepoept hebben geef ik er ook geen ruime voldoende voor. 3*

avatar van jedimaster
zoals eddie zegt het lijkt wel of ik het allemaal al een keer gehoord heb

PriestMaiden
Nja het klinkt bekend in het gehoor, maar dat geeft mij niet zo, als hij maar vet klinkt en dat doet het ook, had er eerst wat slechte verwachtingen bij omdat Killing Inside maar een saai nummer is. Lynch Mob met Roger Miret van Agnostic Front is een zalig nummer, ook de Black Sabbath cover mag er wezen. Toch klinkt het wat minder als het debuut.

avatar van frolunda
Degelijk,hard en agressief maar niet echt verrassend,dat somt het wel zo'n beetje op.Toch mag ik er zo af en toe nog graag naar luisteren.Vooral Lynch mob en Ispeak hate zijn erg lekker.