Chapel Club - Wintering (2010)

Label: Loog

1. Roads (4:02)
  2. Telluride (5:46)
  3. Bodies (3:12)
  4. Widows (8:01)
avatar van titan
titan (crew)
Wat mij betreft de grote belofte voor 2011. Op 28 januari verschijnt hun debuutalbum Palace. Hun vorige singles (die allemaal op het debuutalbum staan) laten zich het best omschrijven als een kruising tussen My Bloody Valentine, Editors, Joy Division en White Lies. Op de "single" van deze EP, Roads (klik), gooit de band het net weer over een andere (dromerigere) boeg.

avatar van stoepkrijt
Bodies ken ik al en dat vind ik (op zijn zachtst gezegd) niet zo'n geweldig nummer. Sloom, saai en langdradig. Ook een aantal andere nummers die ik al van hun kende (die allemaal op Palace zullen verschijnen) hebben me niet echt weten te overtuigen. Eigenlijk heb ik Chapel Club dus al afgeschreven voor ze officieel iets hebben uitgebracht...

Roads klinkt daarentegen wel aardig. Misschien moet ik ze toch maar een nieuwe kans geven, want dit is typisch muziek die tijd nodig heeft 'om te groeien'. Ik heb al een tijd geen Chapel Club meer geluisterd, hopelijk bevalt het me nu beter.

avatar van reptile71
Even snel alle nummers van dit EPtje op youtube gecheckt en klinkt inderdaad vrij dromerig. Mooie chillnummertjes voor in de late uurtjes. Widows is me op het eerste gehoor wel wat te lang, maar ja, met je ogen dicht op de bank met de tijdschakelaar uit zou dat niet uit moeten maken natuurlijk.