Solomon Burke - Back to My Roots (1976)

1 stem

Soul
Label: Chess

1. Burning for Your Love (3:53)
  2. Night and Day (3:43)
  3. Everybody's Got to Cry Sometime (4:42)
  4. I'm Going Back to My Roots (5:09)
  5. Precious Flower (4:40)
  6. The Do Right Song (4:00)
  7. Life Has It's Ups and Downs (3:01)
  8. Over and Over (Hugging and Loving) (4:35)
  9. I'll Never Stop Loving You (3:25)
avatar van heartofsoul
Wat zou er met de muzikale carrière van Otis Redding zijn gebeurd als hij níet was overleden ten gevolge van een vliegtuigongeluk in 1967? En Buddy Holly, zou die ook een disco-album hebben gemaakt aan het eind van de jaren 70 (als hij was blijven leven), net zoals Solomon Burke? Ik vraag het mij wel eens af.
En ook bepeins ik wel eens of ze bij Chess Records wel wisten wat ze deden, want dit album lijkt helemaal nergens op, behalve dan op een onvervalste discoplaat. Ter verdediging mag gesteld worden dat het bij Chess een chaos was. In ieder geval werd er aan de vocale en andere kwaliteiten van Burke met dit album geen recht gedaan. Heb het een aantal malen beluisterd dit nieuwe jaar, maar het is me niet goed bekomen. Wat te denken bijvoorbeeld van die cover van Night and Day? En dat is dan nog een van de relatief betere nummers van dit album. Gelukkig heeft Solomon Burke zich later kunnen rehabiliteren met een aantal erg goede albums.

avatar van spinout
Wel een mooie hoes. En eindelijk een avatar van heartofsoul!

avatar van Teunnis
Off-topic berichten verwijderd.