Jaded Sun - Whiskey Drinker EP (2010)

1 stem

Ierland
Label: Sian

1. Whiskey Drinker (3:17)
  2. Sweet Mary (3:26)
  3. Fire (4:26)
  4. Breakdown Easy (4:20)
  5. Crave [New Mix] (4:17)
avatar van Guinness1980
Dit tussendoortje van deze Ierse heren bevalt heel goed. Maakt me zeker nieuwsgierig naar het nieuwe album dat later dit jaar zal verschijnen.

Whiskey Drinker is een southern rock-achtig nummer.
Sweet Mary en Fire zijn twee lekkere rocknummers.
De wonderschone ballad Breakdown Easy vind ik met afstand het beste nummer.
Crave staat ook op Gypsy Trip maar is als een nieuwe mix de afsluiter van deze EP.

In vergelijking met het debuutalbum is de EP wel wat minder van kwaliteit, dat kan natuurlijk ook gunstig zijn want dan zijn de beste nummers voor het nieuwe album bewaard.

Ook staat de video van Whiskey Drinker nog op dit schijfe.

Ozric Spacefolk
Gaaf dat Southern Rock gemaakt mag worden door bands van de hele wereld en het niet meer topografisch is voorbehouden aan bands uit de Zuidelijke Staten van de VS.

Dit klinkt in ieder geval als geen andere Ierse band.
Ierland was sowieso nooit zo het land waar ik verwachtte dat goede rock vandaan zou komen.

Ik kende alleen Thin Lizzy en Therapy? en recentelijk Glyder en Jaded Sun.
Wat dat betreft gaat het goed met het land, want met alleen U2 en Cranberries gooi je niet echt hoge ogen in Hardrockland.

Deze plaat is uiteindelijk een gedegen en best wel stevige rockplaat geworden met veel gitaarsolo's en een zanger die kan brullen maar ook een aangename soulstem kan opzetten.