Ike & Tina Turner - Get It - Get It (1966)

Alternatieve titel: Her Man...His Woman

R&B / Soul
Label: Cenco

1. Get It, Get It (3:32)
  2. I Believe (2:24)
  3. I Can't Believe (2:52)
  4. My Babe (2:04)
  5. Strange (3:39)
  6. You Weren't Ready (2:31)
  7. That's Alright (3:12)
  8. Rooster (3:02)
  9. Five Long Years (2:43)
  10. Things I Used to Do (3:07)
avatar van Angelo
Een prachtig album van Ike & Tina Turner, helaas alleen tamelijk onbekend. ‘Her man…his woman’ is een combinatie van funk, soul, blues en rock. Vier genres die Tina Turner op het lijf geschreven zijn, want wat laat ze op dit album (weer) goed horen dat ze een gouden strot heeft. Haar (privé-)leven met Ike was natuurlijk één groot drama, maar hun gezamenlijke repetoire vind ikzelf stukken interessanter en beter dan Tina's solo-materiaal. Daar is dit album een heel mooi voorbeeld van. Opvallend is ook het gevoel voor ritme dat Tina bezit, echt perfect. De nummers die gekozen zijn voor dit album zijn bijzonder fijn. Over de zang hoef ik geen verdere opmerkingen te maken, dat behoeft namelijk geen verdere uitleg, dan rest mij nog te zeggen dat ook de instrumentatie subliem is. Geen meesterwerk, al vind ik dit wel een uitblinker in zijn soort. Bijna 30 minuten Ike & Tina op hun best!

avatar van E-Clect-Eddy
Heerlijk album van Ike & Tina Turner past zo tussen hun beste albums... halfje erbij.

avatar van E-Clect-Eddy
Bij Ike & Tina Turner - Get It - Get It:

Zo eindelijk een einde aan de verwarring rondom dit album.

De hoes is degene die ook op Discogs wordt gebruikt maar is niet de meest gebruikte van de 4-5 release uit dat jaar. Op streaming sites wordt vooral de hoes gebruikt van de heruitgave die een paar jaar later volgende onder een nieuwe titel: Her Man... His Woman.

Wat hier op MUME voor verwarring zorgde was een hoes van die laatste heruitgave en de titel maar dan gekoppeld aan een vage verzamelaar. Zo zijn er dus 3 verschillende hoezen, 3 verschillende albums en 2 verschillende namen die daarvoor gebruikt werden.

Om de verwarring nog groter te maken is er ook een album van Ike Turner met de titel van de heruitgave die onuitgebracht werk bevalt uit de laatste jaren met zijn ex. oftewel eigenlijk een Ike &Tina Turner album Ike Turner - His Woman, Her Man (2004)

avatar van jorro
Aardig album van Ike & Tina Turner. Wel bijzonder dat het oorspronkelijke album uit 1966 (of toch 1965?) alleen in de VS en Canada is uitgebracht en pas in 1970 in de rest van de wereld onder een andere titel.
Rooster is mijn favo op dit album op de voet gevolgd door Five Long Years.
3* voor deze nummer 81 in de 100 greatest Albums of 1965 en 425 in BestEverAlbums 1965.
Wat bij mij de vraag oproept of het album niet al in 1965 is uitgegeven i.p.v. 1966. In beide charts wordt 1965 gehanteerd. Discogs gaat echter uit van 1966. Als iemand het weet....ach, over de titel en de heruitgave was ook al wat verwarring.