Lucy Woodward - Hooked! (2010)

Label: Verve

1. He Got Away (3:55)
  2. Sans Souci (4:06)
  3. Purple Heart (4:08)
  4. I Wan'na Be Like You (Monkey Song) (4:16)
  5. Another Woman (3:34)
  6. Babies (3:59)
  7. Slow Recovery (4:37)
  8. Ragdoll (4:01)
  9. This Empty Room (3:46)
  10. Too Much to Live For (3:49)
  11. Leave It to You (3:30)
  12. Stardust (2:33)
  13. Fashion (3:41)
Deze dame, is bijzonder actief in de muziekwereld. Onlangs was ze samen met Snarky Puppy in Nederland en 14 mei nog met Rod Stewart in Ziggo. Daarnaast gaat ze ook op tournee met een eigen band. Lucy Woodward heeft zojuist haar vierde album ( Til they bang on the door ) gelanceerd en lijkt mij hoog tijd dat deze wat meer in the picture komt te staan. Til they bang on the door is haar meest evenwichtige album en een hommage aan haar muzikale invloeden, geproduceerd door Henry Hey en Michael Lengue. Wie neemt de handschoen op en geeft het tenminste een kans....kan geweldig zingen en weet inmiddels donders goed wat ze kan en wil

Ben op Spotify en YouTube aan het struinen om haar werk en achtergrond beter te leren kennen en ja raak meer en meer onder de indruk. Deze 38 jarige dame, een poosje woonachtig in Amsterdam, heeft de guts, het talent, de stem en (podium)persoonlijkheid om uit de anonimiteit te treden.

Alhoewel haar vierde album Til they bang on the door pas 15 juli officieel verschijnt kan ik niet wachten haar op deze site nader ( met jullie permissie) voor te stellen. Een zangeres met al flink wat bagage en behoorlijk onevenwichtige albums op haar conto. Als de voortekenen niet bedriegen komt daar nu verandering in, een andere platenmaatschappij, andere producers ( en niet de minste) en veel live-ervaring met haar band The Goods, met Snarky Puppy en Rod Stewart. Dat tezamen heeft haar wereld verrijkt en een veel meer persoonlijke koers gegeven. Haar stem heeft iets sensueel, iets ontembaars en toch ook speelsheid. Ladies and gentleman; may i present you Lucy Woodward.