Kraaker - Musikk Fra Vettenes Dom (2010)

1 stem

Noorwegen
Label: Final Earthbeat

1. I Sommerens Sol Er de Brendt (4:59)
  2. Fra Absinthen Farer (4:16)
  3. Frysende Snute (4:40)
  4. Sirkus Av Hex (4:51)
  5. Aerlighet Og Rettferd (3:48)
  6. Geitespill (4:25)
  7. Sotet Sorg (5:29)
avatar van wizard
Kraaker is een Noorse black metalband. Dat Noorse is trouwens ook af te lezen aan de titels van de zeven nummers die er op dit album te vinden zijn. De band bestaat uit Gregorius Grim Knockelkatt op de bas en achter de microfoon, en Skrangelfant bespeelt de gitaar. Voor het drumwerk is er geloof ik gebruik gemaakt van een sessiedrummer.

Ik heb dit album zelf toegevoegd aan MuMe, volgens mij naar aanleiding van een positieve recensie op Zware Metalen. Sindsdien heeft er hier zo te zien niemand naar dit album omgekeken. Om het maar positief te houden: dan er zijn ook weinig mensen die hier veel gemist hebben. Kraaker poogt de wereld te verblijden met behoorlijk netjes klinkende black metal, keurig geproduceerd, en niet al te snel. Niks nieuws onder de zon naar mijn mening. Het album bevat bovendien weinig memorabel materiaal. Zelfs nadat ik dit album een stuk of 5 keer geluisterd heb in 2 dagen, kan ik nog steeds niet zeggen dat er hier stukken muziek te vinden zijn die blijven hangen.

Wellicht dat een liefhebber van black metal hier nog wat mee kan. Ik vind het vooral oerdegelijk maar nergens spannend.

3.0*