Sam Brown - Box (1997)

1. Box (3:02)
  2. Ebb and Flow (3:47)
  3. Whisper (4:46)
  4. I Forgive You (5:32)
  5. They're the Ones (4:52)
  6. Liberty in Reality (3:45)
  7. Embrace the Darkness (4:47)
  8. Toes (4:30)
  9. Intuition (4:56)
  10. As the Crow Flies (4:24)
  11. What's the Use? (2:49)
  12. Bert and Flo (2:02)
  13. You're My World (3:06)
avatar van axel33
Sterk album van Sam Brown met een aantal erg goeie, melodieuze rocknummers. Hoogtepunten zijn 'Whisper', 'Embrace the Darkness' en het prijsnummer 'I Forgive You', 'n nummer dat ze samen schreef met Maria McKee, die er in 1993 ook al 'n versie van opnam, maar die wordt door Sam Brown op alle fronten overtroffen, niet in het minst vocaal! Sam Brown beschikt over één van de sterkste en meest herkenbare stemmen in de pop/rock-muziek, maar heeft helaas minder op met 'n goede marketing van zichzelf, zodat ze toch relatief ondankbaar werk heeft gedaan als zingen in achtergrondkoortjes bij andere bands zoals bijv. Pink Floyd - niet de minste, ok, maar toch. Hierbij breek ik dus graag een lans voor deze zwáár onderschatte zangeres. Go check her out!

Niet alles op dit album vind ik even geslaagd. Maar juweeltjes als Whisper of I Forgive You alleen al weten dat dan weer goed op te halen.
Sam Brown heeft een strot van jewelste en die zet ze hier ook weer regelmatig op.
Al met al: toch wat onevenwichtig, juwelen tegenover nummers die me (nog) niet zo veel doen.
Een kleine, bibberige 4 sterretjes dan maar.

avatar van axel33
Heb dit album toch van 4 naar 3,5 gebracht. Er staan net iets te veel gezichtsloze up-tempo rockers op, en daar ligt haar kracht domweg niet. Maar de al eerder door mij genoemde uitschieters - plus nog 'n paar anderen - blijf ik meesterlijk vinden.

avatar van bertus99
Heb dit album weer eens van stal gehaald na een aantal jaren en dat was niet vergeefs. Het is van hoog gehalte en het blijft vreemd dat het zo stil is gebleven rond Sam na haar grote hit Stop.
Ik heb haar later een keer op het podium gezien, als backing vocal bij Jools Holland.
Wat opvalt op Box is de goeie begeleiding. Vooral in de up tempo nummers als They're the ones en What's the use. Vooral keyboards en piano geven veel extra power aan de van zichzelf ook al mooie composities.
Het latere werk van haar ken ik helemaal niet. Zij is zo'n artiest van wie je het bestaan lange tijd vergeten bent tot je weer eens op het idee komt deze of haar debuut te draaien.