Rod Stewart - The Best Of... The Great American Songbook (2011)

Label: J

1. Long Ago and Far Away (3:12)
  2. Someone to Watch Over Me (3:32)
  3. They Can't Take That Away from Me (3:26)
  4. Beyond the Sea (3:26)
  5. You'll Never Know (3:24)
  6. Time After Time (2:58)
  7. I Can't Get Started (3:22)
  8. The Way You Look Tonight (3:50)
  9. Bye Bye Blackbird (4:11)
  10. These Foolish Things (3:48)
  11. But Not for Me (3:21)
  12. What a Wonderful World (4:29)

met Stevie Wonder

13. My Foolish Heart (3:40)
  14. I'll Be Seeing You (3:51)
avatar van IntoMusic
0,5
Is dit concept van Stewart nou nog niet uitgemolken?

avatar van wvv89
Inderdaad zeg. pff misschien tijd voor een geheel nieuw album...?

rip-off !

avatar van RestLove
The Best Of The Great American Songbook zou een lege CD-R moeten zijn om de originele versies te branden! Ruige Rod is nu glibberig en glad als een aal.

avatar van barrett
Dit klopt die cd's zijn gewoon echt niet te harden...

Ik zeg het niet gauw, maar ik sluit me helemaal bij barret en vorige schrijvers aan. Dit is pure SHIT!!! Deze cd is een stem niet eens waard!

Die kop op de hoes ook. Dat wil je toch niet in de kast hebben staan?

Hoe moet je dat nou uitleggen aan mensen als ze door je kast heen snuffelen?

avatar van BB King
het wordt tijd dat Rod weer eens eigen plaat gaat maken, desnoods door anderen geschreven, maar niet met van die zoetsappige covers die door andere al veel beter zijn vertolkt. Zo'n cover als maggie may zit er niet meer in, maar rocken moet toch lukken. Rod, kan dat?

En dan te bedenken dat hij gaat touren met deze troep in een double-bill met Stevie Nicks.....

avatar van Hans Brouwer
BB King schreef:
Het wordt tijd dat Rod weer eens eigen plaat gaat maken, desnoods door anderen geschreven, maar niet met van die zoetsappige covers die door andere al veel beter zijn vertolkt.
Een "Unplugged... and Seated, part two" bijvoorbeeld. Onze eigen Golden Earring heeft dat concept tenslotte ook met veel succes uitgemolken.......

avatar van Rodolfo
Rod, hou nou toch eens op!

avatar van Bartjeking
Zijn ze echt zo slecht die songbook albums? Ik heb er ooit eentje gehoord en dat vond ik nogal meevallen (krappe voldoende). Zal dus waarschijnlijk aan mijn pillen gelegen als ik jullie zo lees. Het zit hem dus in de zoetsappigheid? De rockende Rod vind ik namelijk zeer goed te pruimen.

Bartjeking schreef:
Zijn ze echt zo slecht die songbook albums?
Denk dat de meeste Rod fans de Rockende Rod willen horen. Als je het Songbook materiaal dan toch weet te waarderen is het geen troep. Rod heeft een goede stem en kan de nummers goed aan. Maar waarom gaat hij hier zolang mee door? plaat achter plaat achter plaat... Dat zou je ook kunnen zeggen van de American Recordings-serie van Johnny Cash, maar Cash had toch elke plaat weer wat nieuws te melden. Bovendien zong Cash de nummers met zijn hart en was het maken van muziek voor hem het middel om in leven te blijven. Heb toch een klein beetje het idee dat Rod deze serie ook voor de dollars maakt.

avatar van Bartjeking
Dank voor je toelichting, ik begrijp het. Bij Cash voel je inderdaad dat hij zijn ziel blootlegt, maak je een plaat om gewoon maar een plaat te maken val je door de mand en dat doet Rod dus. Voorlopig laat ik deze dan maar links liggen; maar wie weet verveel ik me binnenkort nog eens. Succes dan maar Rod.

avatar van Snakeskin
dit is toch niet waar....the best of the great american songbook?

Ik heb ergens wel medelijden met degene die deze plaat heeft moeten samenstellen.

avatar van Xel
Xel
"op een dag drink je geen bier meer, maar drink je Grolsch"

Hendrik68
Kijk, daar zijn halve sterren nou voor. Mijn hemel. Every beat of my heart is volgens mij van ca 1986, toen vond ik hem al oud en belegen. Maar hij kan er nog steeds wat van zeg zo 25 jaar later. Wat een treurnis. Eerst Ray Davies al en nu dit.

Springsteen, Dylan, Mellencamp, Bono, Steve Earle: doe me dit niet aan.........jullie stoppen er gewoon mee straks en geen gelazer. Of toch: Springsteen Sings Sinatra. Ein Abend in Berlin mit Lou Reed und Andre Rieu. Bob Dylan meets Elly And Rikkert.

Hendrik68 schreef:
Kijk, daar zijn halve sterren nou voor.Springsteen, Dylan, Mellencamp, Bono, Steve Earle: doe me dit niet aan.........jullie stoppen er gewoon mee straks en geen gelazer.
I agree, gewoon op je hoogte punt stoppen en geen gedsodemieter! Jullie zijn helden en laat dat zo blijven!

@Hendrik88, Ik ben het bijna volledig met je eens, behalve het feit dat je Ray Davies noemt. Zeker in deze context. Zijn laatste cd mag je niet mooi vinden, maar die is van een heel andere orde als deze Great American Songbook serie

Rot Stewart?

Hendrik68
Klopt Ad, Ray Davies verkracht alleen zijn eigen werk.

Hendrik68 schreef:
Klopt Ad, Ray Davies verkracht alleen zijn eigen werk.
Dan verschillen wij van mening. Neemt niet weg dat Ray de erkenning krijgt van veel jongerere musici, die zijn muziek waarderen en waaraan Ray zelf meewerkt . En wat jij er van denkt is jouw mening dus leve MuMe. Ieder wat wils, maar jouw opmerking slaat dus nergens op.

Hendrik68 schreef:
Ein Abend in Berlin mit Lou Reed und Andre Rieu.

Gaaf, waar kan ik intekenen?

avatar van BB King
dit wordt gewoon het zeikalbum van 2011. Kan je lekker je gezeur in de comments kwijt, ook wel een keer lekker....