menu

North Mississippi Allstars - Keys to the Kingdom (2011)

mijn stem
3,67 (9)
9 stemmen

Verenigde Staten
Blues / Rock
Label: Songs of the South

  1. This A'Way
  2. Jumpercable Blues
  3. The Meeting
  4. How I Wish My Train Would Come
  5. Hear the Hills
  6. Stuck Inside of Mobile with the Memphis Blues Again
  7. Let It Roll
  8. Ain't No Grave
  9. Ol' Cannonball
  10. New Orleans Walkin' Dead
  11. Ain't None O' Mine
  12. Jellyrollin' All over Heaven
zoeken in:
avatar van thelion
4,0
Deze dit jaar totaal over het hoofd gezien ,schande.

Al hun vorige albums zijn van een vrij constant nivo en verwacht van deze niets minder dan dat dit wederom een goede degelijke Southern-Rock plaat is.

Staat in bestelling.

avatar van Ronald5150
4,0
North Mississippi Allstars, de band van de gebroeders Cody & Luther Dickinson, aangevuld met Chris Chew. Deze mannen staan al jaren aan de top van de roots scene van het zuiden van de Verenigde Staten. Ook maken de heren steevast afwisselende platen. Zo was voorganger "Hernando" een zompige stevige bluesrock plaat vol gruizige gitaren. "Keys to the Kingdom" is van een geheel andere orde. Deze plaat staat vol met pure roots, North Mississippi Hill Country en blues en is dus een stuk ingetogener dan de voorgaande plaat. De onderliggende thematiek verdiend dan ook een wat ingetogener aanpak. "Keys to the Kingdom" is namelijk een eerbetoon aan wijlen Jim Dickinson, vader van Cody & Luther. Meerdere nummers verwijzen direct naar vader Dickinson, zoals "The Meeting" en "How I Wish My Train Would Come" en daarnaast is de titel van de plaat een metafoor voor wat je de hemel zou kunnen noemen. Los van deze trieste aangelegenheid zit de muziek gewoon heerlijk in elkaar. Muziek voor op je veranda zo te zeggen, in je schommelstoel. Luther Dickinson is een van mijn favoriete gitaristen en ook op "Keys to the Kingdom" legt hij weer een veelzijdigheid aan de dag om U tegen te zeggen. "Keys to the Kingdom" klinkt authentiek en dat is precies wat Jim Dickinson verdient. Een mooier eerbetoon kan een vader van zijn zoons niet wensen.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:43 uur

geplaatst: vandaag om 08:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.