Magnum - Fully Loaded (1974)

Soul / Funk
Label: The Phoenix

1. Evolution (5:43)
  2. Your Mind (3:52)
  3. Natural Juices (6:31)
  4. It's the Music That Makes Us Do It (3:54)
  5. Witch Doctor's Brew (7:35)
  6. Funky Junky (5:08)
  7. Composition Seven (9:44)
avatar van Angelo
This album is right up my street! Echt een geweldig album van Magnum (niet te verwarren met de rockband), waarbij diverse genres fuseren. Luisteraars komen niets tekort. Op dit album horen we vooral funk en soul, maar ook jazz- en rock-invloeden zijn aanwezig. Het album werd indertijd uitgebracht op het Phoenix-label, maar werd totaal over het hoofd gezien door de bekendere funkbands uit die tijd. Pas jaren later kreeg deze band wat meer erkenning bij de liefhebbers van funk. Te laat misschien, want door de flop die dit album werd, hebben ze geen andere albums meer opgenomen.
Echt jammer, want dit is een top album! De instrumentatie is perfect en het feit dat er op deze nummers “gezongen” worden, zorgt (zoals vaak) voor een extra meerwaarde. Wat de bandleden nu doen is niet geheel bekend, het schijnt echter wel dat ze nog in de regio van San Pedro, California van tijd tot tijd kleine optredens verzorgen, maar professioneel zijn ze al jaren niet meer bezig.
In ieder geval is ‘Fully loaded’ voor een album uit 1974 retestrak en zelfs best origineel te noemen. Vooral de structuur van de nummers is veel doordachter dan soortgelijke albums die soms meer klinken als een jamsessie. Ook de teksten zijn verre van alledaags te noemen, en zijn zelfs ietwat apart. Eenieder die van funk houdt, zal dit album zeker het einde vinden. Daar ben ik van overtuigd!

Rene1979
Heel bruut album inderdaad! Op aanraden van Lord Finesse dit album gevonden beleef er veel plezier aan. Funky shit!

Waanzinnige funkaat ! Mooie beschrijving van Angelo ! Kan er geen genoeg van krijgen.