Mostly Autumn - Storms over Still Water (2005)

Label: Classic Rock

1. Out of the Green Sky (3:41)
  2. Broken Glass (3:45)
  3. Ghost in Dreamland (3:12)
  4. Heart Life (5:50)
  5. The End of the World (4:04)
  6. Black Rain (3:53)
  7. Coming To (2:52)
  8. Candle to the Sky (8:20)
  9. Carpe Diem (8:05)
  10. Storms over Still Water (7:39)
  11. Tomorrow (3:39)
1,0
De eerste keer was het wel even schrikken toen ik hiernaar luisterde. MA is nog meer de kant op gegaan van de pure symfonische rock a la Pink Floyd, en laat de Keltische invloeden steeds meer achterwege. Dus ook weinig ruimte voor de fluit van Angela Goldthorpe helaas.

Maar als je daarover heen stapt is dit gewoon weer een schitterend album, een album wat je kan opdelen in 2 delen. Het eerste deel is een donker rockend geheel en het tweede is nog meer symfo met 3 epische lange nummers.

Op het eerste deel schiet wat mij betreft Heart Life er bovenuit, maar op het tweede deel staan pas de echte pareltjes in de vorm van Carpe Diem en bovenal die fantastische titelsong, beiden absolute kanshebbers voor mijn eigen 'nummer van het jaar'-award

avatar van bonothecat
Vooral het laatste deel springt eruit wat mij betreft. Carpe Diem is inderdaad prachtig. Het eerste deel zal nog wel wat moeten groeien.....dan zou er wel eens een redelijk hoge score uit kunnen rollen.

avatar van c-moon
Sluit me aan bij Obsessed!

Ik dacht ook eerst van.. hm.. in de eerste twee nummers klinkt de zang van Heather zowaar zelfs "gothic"! Maar bij elke luisterbeurt wordt deze plaat weer beter en beter! Ja, jammer dat het folk-element steeds verder verdwijnt, was al aan de gang met "Passengers" he... maar een plaat om te koesteren is het toch weer geworden hoor! Opnieuw knappe vocalen van Heather Findley en tjonge, dat gitaarspel van Brian Josh !!

Was erbij in Zoetermeer waar ze "Storms Over Still Water" voorstelden, een fenomenale drie uur durende show!!! Fantastico. Zeker het beste concert dat ik dit jaar zag.

Ik schreef er ook een verslagje over op mijn blogsite (http://markec.blogspot.com/2005/07/storms-over-zoetermeer.html), en het staat ook op www.moslty-autumn.nl

1,0
In Zoetermeer waren ze inderdaad meer dan fantastisch, ook voor mij verreweg het beste concert van het jaar. In december komen ze nog eens terug in Zoetermeer voor een ware kerstshow. Aanrader!

avatar van c-moon
Misschien zien we elkaar daar dan wel, Obsessed

Dan zie ik jullie in ieder geval ook.
Check mn vader's site over ze http://www.mostlypink.nl.

1,0
Ah is dat je vader. Nick was het toch? Ben wel eens een aantal keer op die site geweest, hij is redelijk nauw verbonden met de band dacht ik? Paar keer geinterviewd enzo.. leuk

Jep das mn vader jaah.

Maar je gaat in december duzz naar Zoetermeer Obsessed???

1,0
Ik wil dat niet missen nee Er worden ook dvd-opnames gemaakt, het word een kerstshow en ze brengen dan ook nog een kerstcd uit. Kan erg leuk worden!

Weet ik.
Zal ook wel erg leuk worden.
Achteraf nog wat praten met de bandleden, altijd vet.
Vooral met Heather en Brian:).

Iceman schreef:
Weet ik.
Zal ook wel erg leuk worden.
Achteraf nog wat praten met de bandleden, altijd vet.
Vooral met Heather en Brian:).

öööf........

Anna.R schreef:

öööf........

Houd je mond Anna.
Jij weet er nix van af.
Je hebt ze zelfs nog nooit gezien .
Nja ik ook maar 1 keer maar goed .

Dit is in ieder geval wel duidelijk hun beste album.
Iets harder, wat leuker voor mij.
Al met al een heel goede cd dus.
Met als uitschieter Black Rain, de absolute topper van dit album.

avatar van c-moon
Ik hoop er in December ook weer bij te zijn

Heb ze al kunnen genietenin Vlaanderen (Antwerpen) en Nederland (Zoetermeer).. Nog maar twee keer, maar ik wil méér )

Geweldige optreden gister zeg.
En Olivia zong weer geweldig .
Zal vast wel een mooie dvd worden.

1,0
Was inderdaad erg, erg indrukwekkend, en ook grappig bij vlagen. Vooral bij het kerstgedeelte heb ik echt in een deuk gelegen.. bij de Slade-cover Merry Christmas Everybody: "It's Chrisstmassss"

En Heather in de sneeuw was ook een prachtig plaatje

Ik schrijf er morgen wel een langer verhaaltje over (sorry c-moon, krijg het nu nog niet voor elkaar )

Er zijn ook al foto's http://www.mostly-autumn.com/.
Heather in de sneeuw

Heb net de foto's bekeken... Wauw! Jammer dat ik er niet bij kon zijn :-o

Waar stond je Obsessed want ik heb je niet gezien geloof ik???

1,0
Ik stond bovenaan helemaal aan de zijkant, rechterkant vanaf waar je binnenkomt. (naast 1 van de camera's). Wel een fijne plek op zich.. jij dan?

Owww, ik stond lekkr 2e rij .
Mooi zicht op t podium, vlak voor Brian .

Heb jullie de kerst-singel dan wel al???

1,0
Nee helaas niet, had geen geld meer over die avond Hij is ook op alternatieve manieren helaas nog nergens te vinden..

Iain Jennings (keyboards) is uit de band gestapt .

avatar van bonothecat
Gisteren onverwacht Mostly Autumn live gezien in P60 te Amstelveen. Erg mooi, indringend en lang concert. Wat me wel opviel, en dat is ook soms een beetje het probleem met de cd's, is dat het niveau van de nummers nogal wisselend is. Het briljante Carpe diem wordt dan afgewisseld, met een nogal EO-achtig samenzang. Wat grappig was dat ze na een uur spelen gewoon twintig minuten van het podium verdwenen. Een geplande pauze dus

/edit trouwens in 1 week ook twee Pink Floyd covers gehoord. Mostly Autumn speelde wish you were here, en Riverside gaf van de week een aanzet tot shine on you crazy diamond!

avatar van Gert P
Carpe diem....................... het nummer van deze cd.
Wat begint dat rustig op zijn dooie akertje en dan......... een gitaarsoli zoals je weinig hoort.

avatar van uffing
Carpe Diem, wat een opbouw in verstilde schoonheid; wat een eruptie naar het einde toe!