MEN - Talk About Body (2011)

Pop / Electronic

9. If You Want Something
  10. Rip Off
  11. My Family
  12. Be Like This
Ha Antony..... daar is ie weer. Deze keer op de aanstekelijke track Who Am I to Feel So Free.
Althans.............ook weer niet helemaal, want die versie staat niet op dit album (wel op de single)

Uiteraard een leuke naam om de schijnwerpers te richten op een bandje dat me anders niet echt geboeid zou hebben op papier/scherm.
Antony heeft zich al vaker laten horen in dit soort hoeken der muziek dus ook die naam zorgde voor een aanvankelijk lauwe reactie mijnerzijds.
Daarbij: hebben we al niet genoeg van dit soort alto-electro-queer-pop acts voorbij horen komen?!
Ja dus. Hoe verrassend dan toch weer dat ik dit eigenlijk best leuk vond. Het lijkt wel of er elk jaar iets tussen zit uit deze hoek (vorig jaar Curry & Coco, ook al maken die toch andere muziek dan dit).

Beetje een poppy Ladytron (zal wel door die lijzige zang komen), uptempo vrolijkheid die we ook bij een bandje als Infadels hoorden en zo kan ik een hele waslijst aanmaken. Doe ik niet.
De naam Antony is al genoeg reclame ook al is het maar op één nummer die niet eens op het album zelf te vinden is.

Credit Card Babie$ is wat dat aan gaat een nog veel leuker nummer. Daar word je toch spontaan vrolijk van? Vergeet ook vooral niet keihard mee te zingen natuurlijk. Niets zo leuk als keihard 'I'm gonna fuck my friends I'm gonna fuck my friends' door je huis te laten schallen.

Talk About Body is een plaatje waar je niet stil op kan blijven zitten en je voorziet van een portie luchtige electropop waar ook Blondie-liefhebbers hun vingers bij af kunnen likken.
Typisch zo'n album die niet in de categorie meesterwerk valt maar ongelooflijk aanstekelijk is waardoor het zeer vaak gedraaid zal gaan worden!

I'm gonna fuck my friends I'm gonna fuck my friends

Ben best wel benieuwd naar dit album. Heb ze afgelopen weekend live gezien en dat was erg leuk. Aanstekelijk is voor mij ook wel het toverwoord. Van de Antony-connectie was ik verder niet op de hoogte.

Twee van de drie leden zaten overigens voorheen in Le Tigre, die hoor ik er ook wel in terug. Nooit geweten trouwens dat de vocalen daar en hier van een man komen. Altijd gedacht dat het een vrouw was.

herman schreef:
Altijd gedacht dat het een vrouw was.

Ik ook: maar dat is niet zo raar als je het hoort

Enige nadeel met dit soort cd's vind ik altijd dat het naar het einde toe een beetje too much begint te worden. Dan heb ik het wel weer gehoord. Misschien ook de reden om er (voorlopig) nog geen 4* van te maken.
Ik had liever een kort en puntig album van een dik half uur gezien i.p.v. bijna een uur.

Oeh, een uur is wel lang inderdaad. Het optreden duurde een half uur ongeveer en dat was precies goed. Met albums in dit genre heb ik dat ook wel.

avatar van archangel9
Credit Card Babie$, hé dat nummer ken ik. is blijkbaar al een tijdje uit voordat het op dit album terecht kwam. IDD een aanstekelijk nummer! Ga lekker meezingen LOL

Hoe zit het nu met die zang herman? Ik las ook iets over een lesbische activiste als zangeres (en dat is toch een vrouw), en ze hebben het consequent over een 'zij'.

With her strikingly masculine appearance...... dat zal het zijn.

Ben even in de war gebracht door jouw opmerking

edit:

Even googelen:

Well Ms. Samson. Or Mr. We're not actually sure anymore.

Playing for electro pop band Le Tigre, JD Samson started off as a lesbian woman. Slowly, but surely, she started to take male hormones which gave her a slight moustache. For months a great debate brewed over "Is that a chick, or a dude?" Her performance style left no clues, as well as her dress sense. When she finally admitted she was in fact taking hormones, everyone got some clarity, and we loved her performance and sexuality even more. Her disregard to see gender and sexuality as a defining attribute to a person makes us love her even more, mostly for cutting through the bullshit and enjoying her life for what it is.

Plus, have you seen Le Tigre live? Fun! Dancing, and fluro lycra everywhere. There is not a second to be missed of that unique performance.

Ach wat maakt het uit. Als ik het zo lees is het een meneer, alleen werkt de (zang-) stem daar (nog) niet erg aan mee.

Grappig, nooit geweten dat het zo zat. Ik heb nota bene een cd van Le Tigre waarbij ze op de voorkant staat. Maar heb me er nooit in verdiept. Bij het concert stond ik me wel af te vragen of het nou een man of een vrouw was, maar echt een issue is het natuurlijk niet. Kan me ook wel in die laatste regels van de quote vinden.

Het geeft de bandnaam trouwens ook wel een leuke extra lading.