Crimes of Nature - Buddha (1987)

1 stem

Label: Top Hole

1. Marilyn (3:45)
  2. The Locomo Stomp (4:26)
  3. Foolin' Around (7:02)
  4. F.D.R. (3:30)
  5. Waiting for Lucille (6:00)
  6. Over (4:36)
  7. Ugly Bastard (4:04)
  8. Ceylon (4:48)
avatar van lebowski
Net het boek 'Doem Dada' gelezen, van Bill Mensema, leadzanger van Crimes of Nature.
Een aanrader voor iedereen die in de jaren tachtig in Groningen woonde. Mooie verhalen over Vera, concerten die ik me herinner. De trashrock van Crimes of Nature toen een paar keer gezien, waarbij me vooral de excentrieke performance van de - corpulente- Mensema herinner. Album ken ik niet: voor old time's sake inmiddels besteld.

avatar van lebowski
Dat album is dus een meer dan aardige verrassing, stevig rockende wave met fraaie gitaartapijten, lekker meezingende refreinen en lekker geproduceerd. De heren waren in de studio wat rustiger dan op het podium, en dat pakt goed uit. Kan zo in de New Wave-KO. 4*

avatar van sherpa
lebowski schreef:

Inderdaad, Groningen in de jaren 80. Heel herkenbaar. Bill Mensema was indertijd mijn buurman op Selwerd 2, dus heb ik noodgedwongen het een en ander meegekregen