Vanderbuyst - Vanderbuyst (2010)

Metal / Rock
Label: Van

1. To Last Forever (6:11)
  2. Tiger (4:24)

met Selim Lemouchi

3. New Orleans (4:34)

met Selim Lemouchi

4. Traci Lords (4:20)
  5. Stealing Your Thunder (3:44)
  6. Rock Bottom [Live] (11:28)
  7. From Pillar to Post [Live] (5:20)
Goede muzikanten. Jong en hongerig, maar oh wat is dit cliché zeg....

avatar van JoopKonraad
Het is natuurlijk eeuwig zonde dat het Nederlandse Powervice geen lang leven beschoren is gebleken; maar de een zijn dood is de ander zijn bandje. Zo zijn er uit de as van het project een drietal geweldige nieuwe acts gegroeid. We noemen een Hooghwater (helaas ook al weer ten onder), The Devil’s Blood en Willem Vanderbuyst zijn nieuwe groep: Vanderbuyst. De naam alleen doet al denken aan die goede oude tijd waarin hardrock bands naar de belangrijkste gitarist werden genoemd. Vandenberg, Vanhalen; glorieuze dagen waren dat. Nu is er Vanderbuyst die met verve de tijd van lange wapperende haren, intense riffs en eindeloze gitaarsolo’s doet herleven. Overigens levert Selim Lemouchi van The Devil’s Blood nog een solo aan op het ijzersterke nummer Tiger. Gewoon genieten van deze authentieke jaren tachtig en zeventig hardrock en niet te lang malen over het feit dat je je haren hebt afgeknipt…

Lekker 30 jaar terug in de tijd met Vanderbuyst! Maar wel met spetterende solo's.
De zang had iets gevarieerder gekund, maar alles bij elkaar een lekker album met leuke riffjes.
Rock Bottom is een geslaagde cover van UFO, maar dan in diens extra lange live-uitvoering.

Ik ben benieuwd hoe ze live zijn, ik zie ze 2 december in Willemeen, Arnhem, voor slechts 10 euro!

Als je de Willemeen ziet begrijp je wel waarom het maar tien euro kost.

Stijn_Slayer schreef:
Als je de Willemeen ziet begrijp je wel waarom het maar tien euro kost.

!! Ik ben vaker in Willemeen geweest hoor)-: Het is een klein zaaltje (als je dat bedoelt), ik hoop dat het geluid straks een beetje in orde is. Maar wat ik bedoel: Vanderbuyst is net als Peter Pan Speedrock een goede band die vaker bij je in de buurt speelt voor weinig geld.

Inmiddels vind ik het album steeds beter worden. Niks nieuws, maar toch fris en lekker in het gehoor en het zit verdomd goed in elkaar. De solo's zijn lekker over-the-top, op het eerste nummer lijkt Willem Verbuyst wel Rhandy Rhoads en soms doet ie zelfs denken aan Yngwie...
De zang is het minpuntje, maar nog altijd acceptabel genoeg.

Ozric Spacefolk
Maatjes van me. De roadies ook trouwens.. Zie wel heel vaak concerten van die badgasten. Erg gaaf. Hier klopt mijn hart wel sneller van.

Ik heb ze dan gisteren in Willemeen Arnhem gezien! het is echt een goede, spetterende liveband! De nummers klinken live iets steviger dan op cd, vooral de songs van In Dutch.

avatar van Dirkrocker
Deze band zien beginnen en zien stoppen helaas. Vaak live gezien op festivals en ook losse concerten van ze geweest. En dit is een prima debuut. Tiger en stealing you’re thunder zijn heerlijke nummers. Maar ook de opener en Traci lords mogen er zijn. En wat en geweldige gitarist. Persoonlijk had de cover rock bottom van ufo van mij niet gehoeven.