Alex Machacek - Improvision (2007)

geen stemmen

Jazz
Label: Abstract Logix

1. There's a New Sheriff in Town (6:26)
  2. Along Came a Spider (4:27)
  3. Shona (6:59)
  4. Gem 1 (5:21)
  5. Gem 2 (2:45)
  6. To Whom It May Concern (2:40)
  7. Yoga for Cats Part 1 (2:21)
  8. Yoga for Cats Part 2 (4:48)
  9. Very Sad (8:13)
  10. Matt's Riff (4:56)
  11. Put Me Back to Sleep (6:00)
Nicci
Deze gitarist kon voor mij nog wel eens de ontdekking van 2011 worden. Wat laat, want hij timmert al een paar jaar aan de weg.
Geweldig creatieve muzikant die echt een eigen en wellicht nieuwe stijl probeert te hanteren. Verwacht geen pass, metheny of scofield adept. Hij zal ze vast allemaal bestudeert hebben, maar kiest een eigen pad. Heel goed.
Dan deze CD. Een trio. Op zich al gedurfd, want een trio is één van de grotere uitdagingen binnen de muziek. Binnen een trio heeft iedereen een hoofdrol. Ruimte om je te verschuilen is er niet.
Hoe dan ook: wat een trio! Het knettert de gehele CD. Wat een energie! Wat een creativiteit! En vooral: wat een talent.
Laat ik eens beginnen met 4 sterren.