Disabuse - Down in Disgrace (2002)

1 stem

Uitgebracht in eigen beheer

1. Down in Disgrace (3:14)
  2. End of Days (2:28)
  3. Below Zero (3:30)
  4. Disabuse (1:02)
  5. Little Hero (3:45)
  6. Final Embrace (1:04)
  7. Sick (3:09)
  8. War Zone (4:26)
  9. Hold What's Mine (2:07)
  10. Dark Hollow World (3:36)
  11. Thou Shall Fear (1:44)
avatar van exodus
Slayer etc. hoeven het niet echt te flikken...zo eens in de jaren een schijf uitbrengen; Disabuse kon en kan het zich gerust permitteren. Deze semi underground act, legende...noem maar op, mag dat! Ze hebben namelijk een flinke bult fans die zo trouw zijn als een hond. Niet alleen in de Achterhoek/Nederland, maar ook over de grens denk ik wel. En nog 2 redenen: Een goede energieke enthousiaste live reputatie, vaak met grote bands gespeeld o.a. Kreator, Death Angel, Suididal T., Biohazard etc. etc. en verder heeft Disabuse altijd opzwepende en goed in elkaar stekende Metal-Hardcore songs geschreven. Down in Digrace klinkt duisterder en ietwat grimmiger min of meer dan voorganger Personal Path. Wederom zijn de goede ideeën die zo kenmerkend zijn voor Disabuse alom aanwezig. Moet ik wel kwijt, en da's heel persoonlijk, dat ik heel tijd neig naar het oer oude nummer: War Zone, overkomen zweven uit hun begindagen zo rond 1987/'88 ergens waarbij trouwens mij de riff in het nummer me sterk doet denken aan het oude Exodus materiaal ten tijde van Bonded by Blood. Maar uh, aardige Disabuse schijf dit, met eindelijk hun mascotte op de voorkant v/d hoes....je zult 'm maar op visite krijgen!