Cold Cave - Cherish the Light Years (2011)

Electronic / Pop
Label: Matador

1. The Great Pan Is Dead (4:06)
  2. Pacing Around the Church (3:26)
  3. Confetti (5:37)
  4. Catacombs (3:22)
  5. Underworld Usa (4:59)
  6. Icons of Summer (5:50)
  7. Alchemy and You (3:28)
  8. Burning Sage (4:03)
  9. Villains of the Moon (5:44)
  10. Our Tears Help the Flowers Grow * (4:19)
avatar van xrockerx
wat een superfijne plaat!
Wes heeft een goede doorstart gemaakt

avatar van itchy
Inderdaad... maar misschien kan de toevoeger uitleggen wat is hier Avant-garde aan is?

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Dit hakt er meteen in vanaf het eerste nummer, geweldige plaat dit .
Dit doet me erg denken aan the Human League.
Erg fijne plaat luister eens naar Confetti perfecte pop/wave song

avatar van Poeha
Human League en Depeche Mode op volle toeren, althans als de track Confetti een voorbode is, enige nummer wat ik tot nog toe ken.

avatar van Man of Sorrows
De nummers zijn zeker niet slecht, en met beluisterbare vocals zou dit een aangenaam album zijn. Helaas zelden zo een vreselijke zanger gehoord, neemt meteen alle luisterplezier weg.

avatar van itchy
Ik blijf maar smullen van deze plaat. Maar het is een acquired taste, ik kan me goed voorstellen dat mensen wegrennen bij deze muziek. Denk aan een soort New Order op steroïden, gemaakt door goedgekapte hipsters met skinny jeans en hoodies die zich eerder ophielden in screamobands (American Nightmare/Give Up the Ghost).
Superdonker, vol met het soort pathos dat Xiu Xiu ook zo graag bezigt. Op papier is alles fout. Maar oh, wat een sterke nummers en oh, wat wordt het overtuigend gebracht! Heel verslavend.

avatar van Alicia
Cherish the Light Years is toch wel een leuk album, ondanks het dramatische effect op de zang in enkele nummers.

Ik mis het wel eens... nieuwe, goed geschreven en vooral dansbare donkere wave. Ik kom het echter zelden meer tegen (zoals Drab Majesty, Future Unlimited of Actors, om er maar een paar te noemen) of ik zoek gewoon niet goed genoeg.

'T zal het laatste wel zijn.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Alicia schreef:

'T zal het laatste wel zijn.

Deze misschien Lebanon Hanover -- Gallowdance [official] - YouTube

avatar van Juul1998B
Heeel sterk bandje dit hoor, ontdekt doordat zij het voorprogramma waren van Depeche Mode. Een soort ''vrolijke deuntje'' Joy division met wel de Joy Division ''stem'' en de teksten.
Joy Division meets synthpop of gewoon letterlijk cold wave (cave)