Joe Strummer & The Mescaleros - Streetcore (2003)

Punk / Reggae
Label: Hellcat

1. Coma Girl (3:50)
  2. Get Down Moses (5:05)
  3. Long Shadow (3:34)
  4. Arms Aloft (3:47)
  5. Ramshackle Day Parade (4:03)
  6. Redemption Song (3:28)
  7. All in a Day (4:56)
  8. Burnin' Streets (4:32)
  9. Midnight Jam (5:50)
  10. Silver and Gold (2:39)
  11. The Harder They Come [Live] * (3:26)
  12. Rudi, a Message to You [Live] * (5:05)
  13. Blitzkrieg Bop [Live] * (3:25)
  14. Yalla Yalla [Live] * (6:56)
  15. Armagideon Time [Live] * (4:30)
  16. Pressure Drop [Live] * (4:30)
  17. Junco Partner [Live] * (4:19)
avatar van EmDee
Punk/Reggea?

Klinkt interessant.

Nou ja, het is lastig in te schatten..

Het is aan de ene kant The Clash-achtige punkpop/rock n roll muziek maar er zitten veel Jamaicaanse invloeden in. Het is een erg fijne plaat en helaas de laatste van iemand die toch wel een legende genoemd mag worden.

avatar van dudehere
de beste Joe Strummer & the Mescaleros plaat en jammer genoeg ook de laatste

komt het dichste in de buurt van london calling van de clash (mengeling van punk, country, reggea, wereldmuziek en pop)

deze man IS een legende

dudehere je vergeet te stemmen

avatar van bonothecat
Dit is een erg mooie cd.....uit het topic cd's die aandacht verdienen....

Toch nog even dit album eens onder de aandacht brengen, ik weet namelijk zeker dat veel mensen dit heel mooi zullen vinden. Vooral de liefhebbers van London Calling, want dit is eigenlijk van al het werk van Strummer het album wat er nog het dichtst in de buurt komt.

Toch maar eens tijd om hier 5 sterren van te maken.. wat een heerlijk album is dit toch

Toch maar opgehoogd naar 4*. Erg fijn album, track 2 is nu al een favoriet.

Net als bonothecat kom ik vanuit het forumtopic Cd's die aandacht verdienen...

Misschien wel de beste cd die ik in huis heb! Het heeft me een hele tijd gekost om aan deze cd te komen, maar dat is zeker de moeite waard geweest. Nu de rest van Joe nog wat in mn collectie ontbreekt.

DutchViking
Uitstekende plaat van wijlen Joe Strummer, die met Streetcore zijn beste dagen bij The Clash benadert. Iedere song is een hoogtepunt op zichzelf, met speciale vermelding voor de modern aandoende opener Coma Girl en de prachtig vertolkte cover Redemption Song van Bob Marley. Het grootste hoogtepunt wordt echter voor het laatst bewaard, want het countrynummer Silver & Gold is een prachtige semi-ballade om je vingers bij af te likken.

Daarmee wil ik niets te kort doen aan de rest van het materiaal, want dat is ook dik in orde. De bij vlagen reggae-achtige inslag is vooral een verdienste van The Mescaleros, die hun rol hier met verve uitvoeren. De combinatie van enerzijds Clash-achtige klanken met deze reggae is op zijn minst eigentijds te noemen.

Minpunten zijn er niet te vinden op Streetcore, maar met ruim 40 minuten duurt deze plaat wat aan de korte kant en dat is jammer. Niettemin scoren en zijn band hier voor mij een welverdiende 4,5*

avatar van trebremmit
London Calling is toch echt vele malen beter. Ik vind dit nogal inspiratieloos en overgeproduceerd.

avatar van djfritzen
trebremmit schreef:

Dit album afgelopen week pas ontdekt en nee, het is geen London Calling maar ook allesbehalve inspiratieloos en overgeproduceerd.
Ik was amper halverwege het album dat ik hem heb opgezocht en een versie op vinyl heb besteld. Retegoed dit en een impulsieve aankoop waardig.