The Voice of Holland - The Songs (2010)

Label: Talpa

7. Kevin Okkema - I Don't Want to Be
  8. Bart van Overbeek - When I Get You Alone
  9. Leonie Meijer - Just Say Yes
  10. Shary-An Nivillac - Just Like a Pill
  11. Ben Saunders - If You Don't Know Me by Now
  12. Anne Hoogendoorn - Just a Girl
  19. Meike van der Veer - All the Man I Need
  20. Ray Klaassen - You're Beautiful
  21. Esther Nijhove - Stop
avatar van Emile93
Foolish games van Joan Franka is echt een hoogtepunt van dit album. Prachtig gezongen door een vrouw met een bijzondere stem. Verder is Stop ook heel knap gezongen door Esther Nijhove.
Verder niets bijzonders.

avatar van Gele Stift
Stiekem hoop ik dat Joan nog wel kan doorbreken. Echt een geweldige zangeres met een totaal eigen geluid. Ben zal wel op de commerciële tour gaan. De rest zullen we nooit meer wat van gaan horen.

avatar van smoozycat
Er staan toch meer songs op dit schijfje? Ik vind het ook niet veel bijzonders maar Joan is er wel het beste uit.

avatar van Dibbel
The Voice Of Holland seizoen 2010/2011 heb ik met de kinderen zoveel mogelijk op TV gevolgd.
Deze CD heeft mijn dochtertje gekregen voor haar verjaardag van mij.

Heb deze dus allemaal wel eens voorbij horen komen, maar nooit echt bewust naar geluisterd.
Vandaag dan een keer wel.
En zo jammer.
Er zijn echt een aantal mooie stemmen bij, waar we niets meer van gehoord hebben en waarschijnlijk ook niets meer van zullen horen.
Ik noem een Shemsi Mushkolaj, Johnny Rosenberg, Meike van der Veer, Nyssina Swerissen en Charlotte Ten Brink.
5 Andere goede stemmen hebben het inmiddels tot het uitbrengen van albums gebracht, met wisselend succes.
En dat zijn dan Ben Saunders, Lenny Keylard, Leonie Meijer, Shari-An en Jennifer Ewbank.
Joan Franka nog niet, deze mooie stem heeft blijkbaar met het Eurovisie Songfestival-optreden heel wat goodwill verspeeld.
Verder een aantal verkeerde coverkeuzes, waarmee je het nooit redt zoals DJ Got Us Falling In Love (een klotenummer), het hortende en stotende Cry Me A River (een uitermate irritant nummer), When I Get You Alone (dat vond ik in 1976 al een klotenummer) en Bad Romance (leuk nummer, maar veel te lomp).
Just The Way You Are van Bruno Mars is duidelijk een brug te ver voor Nigel Brown.

De smaakvolste en mooist gezongen covers komen naar mijn mening van Joan Franka (Jewel),
Shemsi Mushkolaj (Jordin Sparks), Leonie Meijer (Snow Patrol), Ben Saunders (Harold Melvin), Johnny Rosenberg (Jamie Lidell), Nyssina Swerissen (Beyoncé), Charlotte Ten Brink (Timbaland) en Meike van der Veer (Whitney Houston).
Overigens staat op mijn versie Esther Nijhove er niet op.

De begeleidingsband (met Edwin Evers) speelt ondersteunend aan de zanger(es) en gaat zich niet te buiten aan misplaatste soloos e.d.
Bescheiden en zonder veel produktionele tierelantijnen geproduceerd, komt dit album nog lekker de speakers uit ook.
En ja natuurlijk mag ik hier geen hoge score aan toekennen, is het allemaal te kommersjeel en te glad en hebben veel het lekker toch niet ver geschopt, maar ik vind het over het algemeen een redelijk aangename verzameling covers en doe dan lekker toch maar 3 sterren.

avatar van L_T_B
Tirade en reacties daarop verwijderd.