Les Fragments de la Nuit - Musique du Crépuscule (2008)

Frankrijk
Avant-Garde
Label: Equilibrium

1. Eveil des Fées (1:15)
  2. Assault (2:00)
  3. La Ronde des Fées (2:02)
  4. Entre Ciel et Fer (2:42)
  5. Devenons Demain I (1:45)
  6. Devenons Demain II (2:09)
  7. Solitude (1:37)
  8. Solarisation (4:10)
  9. La Chambre des Fées (3:26)
  10. Soleils Noirs Pour Lune Blanche (4:07)
  11. La Mélodie de La Tête (2:27)
  12. Le Château Enchanté (1:50)
  13. Le Scarabée Bleu (1:54)
  14. Soleils Noirs Pour Lune Blanche - Tango (3:06)
  15. Les Eaux Dormantes (2:10)
  16. Alpha du Centaure (3:57)
Avontuurlijk en mysterieus als een Tim Burton film. Zo wil ik dit album wel omschrijven.
Dit gezelschap bestaat uit 3 violisten, 1 cellist en 1 pianist en swingen kunnen ze als de beste. Juist door de samenstelling krijgt dit alles een sprookjesachtige sfeer mee maar toch met een grimmig randje zoals het echte sprookjes betaamt.
Het is ritmisch en vooral warmbloedig op momenten. Vol passie geven de muzikanten zich over aan elkaar waardoor er een spannend, gewaagd geheel ontstaat.
Doordat de nummers op dit album behoorlijk kort zijn blijft het allemaal puntig en verveelt het nergens. Waarschijnlijk ook de kracht van Musique du Crépuscule.
Ik wil dit album aanbevelen aan liefhebbers van filmmuziek, liefhebbers van klassiek die eens wat 'makkelijkers' willen horen, aan liefhebbers van spannende en enigszins donkere muziek, want Les Fragments de la Nuit zorgen voor alle ingrediënten op dit wonderschone album.

avatar van Tha)Sven
Mooie plaat inderdaad en prachtig bijpassend artwork. Je waant je voor meer dan een half uur in een sprookjesbos.

avatar van Dielie
fantastische plaat, om tijdens de donkere Halloween-dagen te draaien