Koos Alberts - Ik Zal Je Nooit Vergeten (1985)

Label: CNR

1. Ik Zal Je Nooit Vergeten (2:47)
  2. Bekijk 't Maar (3:30)
  3. Als Iemand van Je Houdt (3:00)
  4. Enkele Reis (2:56)
  5. Jaren Komen Jaren Gaan (3:19)
  6. M'n Hart Huilt Om Jou (3:09)
  7. De Laatste Sirtaki (2:51)
  8. M'n Naam Staat Nog Steeds op de Deur (2:29)
  9. Niemand Zal M'n Tranen Zien (2:54)
  10. Jij Ziet Mij Niet Staan (3:12)
  11. Geluiden van de Stilte (4:03)
  12. Als de Zon Schijnt (3:12)
avatar van B.Robertson
Koos zijn tweede album zie je niet zo vaak tweedehands, wat natuurlijk ook weer een momentopname is. Een vrij goed Nederlandstalig album zonder matige opvullers en dat gewoon lekker wegluisterd.
Als ik het gemiddelde tweedehands aanbod zie krijg ik de indruk dat mensen denken "we houden deze maar en donderen de rest maar weg".
Het album bevat 10 nummers van Pruysenaere/ Sybrands en 2 covers. Die covers van hem zijn meestal vrij bekende liedjes. Enkele Reis - My Special Prayer ken ik dan van Percy Sledge, en Als de Zon Schijnt - Let Your Love Flow is bekend van The Bellamy Brothers.
M'n favoriete nummer is M'n Naam Staat Nog Steeds op de Deur; een nummer dat over echtscheiding handelt. Toch wel knap zoals hij die tekst overbrengt daar hij zelf zijn leven lang bij dezelfde vrouw is gebleven. (Jong getrouwd en pas laat artiest geworden.) De vertaling van smartlap is dan ook: vals sentimenteel lied of stuk.