Hm, dit is weer van geheel andere strekking.. Ik vind het niet zo geweldig, maar slecht is het natuurlijk niet. Minder pakkend, dat wel. Voorlopig nog geen score, nog maar enkele luisterbeurten afwachten, en dan zien we wel.
Vind het juist een behoorlijk sterk album met redelijk wat variatie. In elk geval meer dan op de laatste twee (waarbij met name Haborym toch wat tegen viel). Ik zou het één van de beteren in de serie noemen. Goed, ik heb volgens mij dan ook een behoorlijk afwijkende mening van wat gemiddeld als de beste platen in deze reeks worden gezien.
Mijn favorieten tot nu toe zijn Zaebos, Asmodeus, Xaphan, Ipos en Astaroth. De platen dus die (behalve Astaroth) wat verder van de Klezmer invloeden afliggen. Eigenlijk komen die bij mij op Astaroth na dan nogal zagerig over.
Alle platen uit de reeks heb ik nog lang niet beluisterd, enkel die van 2010, en deze. Maar ze staan wel op m'n lijstje, dus binnenkort me er eens aanzetten.
Nu durf ik toch wel te zeggen dat de plaat me lichtjes beter bevalt dan enkele weken geleden. Cyro Baptista en zijn kompanen klinken goed op elkaar ingespeeld, en dat zorgt soms toch wel voor een behoorlijk aangenaam sfeertje. Soms zwoel, soms frivool, veel invloed uit de wereldmuziek. En het is ook weer een mooie aanvulling in deze Book Of Angels-serie, waarvan ik jammer genoeg nog lang niet alles ken.
De eerste twaalf Book of Angels platen heb ik grijs gedraaid, maar daarna heb ik het een beetje uit het oog verloren. Ik was even een beetje Zorn-moe.
Bij concerten van Bar Kokhba was Baptista echt ontzettend energiek en enthousiast. Dus ik ga maar eens hier achter aan!