Blue Mambo (2000)

Alternatieve titel: Cuban Classics. We've Got Your Number...

Jazz / Wereld

16. Chucho Valdes - Ponle La Clave
  17. George Shearing - Mambo Caribe
  18. Tito Puente Jr. & Tito Puente - Dos Generciones
avatar van LeRoi
Mambo Nr. 2 zullen velen wel herkennen: het is een tune die je links wel eens terug hoort komen in restaurants, hotelloobbies, tv-programma's e.d.
Dit nummer maakte mij ook nieuwsgierig naar andere nummers binnen het genre 'mambo': ik vind de 'swing' die het genre in zich herbergt errug lekker..

En, in de breedte is dit een prima schijfje voor den beginnert die het genre wat beter zou willen leren kennen. nr. 5, 'Peter Gunn Mambo' van Jack Constanzo & His Orch. en nr. 11 'Mambo Jambo' van Dave Barbour zijn ook evergreens binnen het genre en zullen velen ooit ergens wel eens hebben horen voorbij komen.

Kortom, indien geinteresserd in het genre, ga deze eens luisteren!