D'Ouwe Nelis schreef:
Ik heb enkele jaren geleden een 2-in-1 box gekocht, waarin de beide eerste albums van Kaz Lux na diens Brainbox periode zitten, dat zijn de albums Kazimierz Lux c.s. (uit 1972) en I'm the worst partner I know.. (1973).Ik vind beide albums heel goed, maar mijn voorkeur gaat uit naar het afwisselender I'm the worst partner I know.. Volgens mij is die box nog wel te koop.
Grappig ik heb deze ook in een 2-in-1 box maar dan met Distance. Heb ze ook beide apart op vinyl. Kaz Lux zal voor mij altijd bijzonder blijven, ik kan niet precies uitleggen wat het is, het is gewoon een gevoel. Ik draai zijn platen regelmatig en er zit eigenlijk geen slecht album bij. Let wel, ik kan mij ook wel voorstellen dat mensen het niet trekken. Maar voor mij zit het allemaal erg goed in elkaar en met de nodige goede muzikanten wordt een lekker sfeertje neergezet. Het is wel echt jaren 70 muziek maar in dit geval is dat een groot compliment. Dat was de tijd dat muzikanten ook nog echt goed hun instrumenten beheersten en een zanger(er) ook echt kon zingen. Niets geen eindeloos gepoets met protools etc. What you hear is what you get.