Colossa - Born to Make a Sound (2011)

Label: Goomah

1. Just What I Need (2:01)
  2. Darling (I Want You) (3:06)
  3. Do You Justice (2:45)
  4. Gotta Do It All the Way (3:12)
  5. Celebrate Bop (3:40)
  6. I'm Gonna Be There (2:53)
  7. Waiting (4:16)
  8. Born to Make a Sound (3:05)
  9. Wake Up (3:54)
  10. My Heart Is Pounding Like a Drum (3:20)
  11. When the Lights Go Down (3:42)
  12. Ride the Wave (4:52)
Vuige rock, tussen Triggerfinger en Danko Jones, tussen stoner en puntige rocksongs. Prima riffs en prominente bas. Een ouderwets heerlijk energiek album waar het enthousiasme vanaf spettert. Visitekaartje is Darling (I Want You).

avatar van JoopKonraad
Met hun eerste volwaardige album Born To Make A Sound hebben de drie heren van Colossa een veelbelovende plaat afgeleverd. Veelbelovend omdat de kwaliteiten van de heren overduidelijk zijn doch hier nog niet van af spatten. Wat wellicht meer het geval was ten tijden van hun EP een kleine twee jaar geleden. Misschien was de gedachte deze keer meer hun inspirators te eren en verloren ze zich daardoor in een voorbeeld van het onderliggende idee. En deze voorbeelden zijn legio; Triggerfinger, Black Keys, Queens of The Stone Age maar ook Pearl Jam en Soundgarden. Tijdens de beste momenten krijg je schurende psychedelische rock debet aan de blues dat rauw en eerlijk is. Bij de mindere hoor je een band zonder durf dat de middenweg kiest. Colossa; fijne naam, puike plaat en genoeg potentieel om de volgende keer totaal te overrompelen!

avatar van Klumpie
Colossa rockt zoals geen enkele band uit Nederland rockt. En aangezien de hierboven genoemde bands door JoopKonraad hier op MuMe erg geliefd zijn, mag deze plaat ook wel wat extra aandacht krijgen op MuMe.

Colossa | Gratis muziek, tourneedata, foto's, video's - myspace.com

Ik heb colossa afgelopen zomer op zien treden op polderpop in Leuth.
Wat maakten die gasten toen een indruk op mij!
Volgende dag hun cd gekocht, viel me toch een beetje tegen, kan deels ook aan de productie hebben gelegen, maar het klonk een stuk minder aanstekelijk dan het live deed.
Ik vond hun nummers (ze speelden hun hele cd live) op het podium vele malen beter tot hun recht komen.
Goeie muzikanten, zanger met uitstraling, hier gaan we nog meer van horen, dat wel!

avatar van Sake
Topplaatje, ik kan zulke muziek alleen maar aanmoedigen!