Reks - Rhythmatic Eternal King Supreme (2011)

Label: Showoff

12. U Know

met Freeway

13. Cigarettes

met Lil' Fame en Atticabarz

14. Mascara (The Ugly Truth)
  15. Like a Star
  16. Self Titled
Rene1979
Hier heb ik wel zin in. Wel apart dat die sticker die normaal op de hoes zit nu bij de coverart hoort... ShowoffHipHop.com - Main

01 “25th Hour” (produced by DJ Premier)
02 “Thin Line” (produced by Pete Rock)
03 “Limelight” (produced by Nottz)
04 “Kill Em” (produced by Sean C & LV)
05 “This Or That” (produced by Statik Selektah)
06 “Why Cry” f. Styles P (produced by The Alchemist)
07 “Face Off” f. Termanology (produced by Sha Money XL)
08 “The Wonder Years” (produced by Hi Tek)
09 “This Is Me” f. DJ Corbet (produced by Mike Frey)
10 “Mr. Nobody” (produced by Statik Selektah)
11 “The Underdog” (produced by Blaze P)
12 “U Know” f. Freeway (produced by Hi Tek)
13 “Cigarettes” f. Lil Fame of M.O.P. & Atticabarz (produced by Fizzy Womack)
14 “Mascara” (The Ugly Truth) (produced by Statik Selektah)
15 “Like A Star” (produced by Statik Selektah)
16 “Self Titled (produced by Statik Selektah) [Bonus]

Maxmus
Ziet er goed uit, maar ik vind het wel jammer dat er zoveel produced word door statik selektah.
Hij kan redelijk beats maken maar na een week klinken de producties al weer matig.

Waarom gaan dit soort artiesten als Reks niet voor 1x met bijv DJ Premier of Hi tek in de studio en release een album samen, vaak is het zo dat deze albums beter klinken als je het mij vraagt.
Ik heb redelijke verwachtingen van dit album maar toch ben ik bang dat je het misschien maar 3x luistert en dat je dan soms alleen de toppers er nog van draait.

Rene1979
Ben wel blij dat oa Hi-Tek en Pete Rock ook wat doen. Statik is allang niet meer wat het geweest is. Laten we hopen dat hij nu wel een vette beat aflevert.

Maxmus
Toch moet ik zeggen dat ik 25th hour al iets van 25x gedraaid heb ..
Wat een harde track is dat

avatar van bennerd
25th Hour maakt me wel benieuwd naar dit album.

Matig plaatje, 25th hour steekt er imo zwaar bovenuit. Reks laat helaas slechts bij vlagen horen hoe goed hij kan rappen, want hij kan het natuurlijk wel. Bovendien staan er toch een aantal verschrikkelijke refreinen op dit album, Een nummer als This is Me wordt compleet verneukt door z'n refrein.

Lijkt me idd. beter als Premo & Reks een heel album samen zouden doen. Zou denk ik een gouden combinatie zijn, 25th Hour vind ik geniaal, net als Say Goodnight van z'n vorige album.

avatar van Rhythm & Poetry
Erg matige plaat ja, hoewel de beats soms nog wel aardig zijn presteert Reks op elk nummer ver onder de maat. Soms wil een dergelijke plaat nog wel vermakelijk zijn, maar dat is Rhythmatic Eternal King Supreme op een enkel moment na niet - de bijdrage van Freeway is aardig net als het nummer This or That.

Rene1979
Ook ik word hier niet wild van Jammer hoor had wel goede hoop!

avatar van -marco-
Moet deze nog luisteren, maar als ik jullie zo hoor.......

Ik heb alleen zijn cd rekless en die vond ik wel meester!!

avatar van bennerd
De eerste luisterbeurt is mij erg goed bevallen. Dit kan wel mijn voorlopige hip-hoptopper van 2011 worden.

avatar van Delars
Ik vind het ook zeker niet slecht.

avatar van bennerd
Dat is het voordeel van R&P: die zet je verwachtingen op zo'n laag pitje dat alles verrassend goed klinkt.

avatar van 'State Of Mind'
Deze plaat is niet zo slecht als dat ie op het eerste gehoor klinkt.

25th Hour
Cigarettes
Mascara
Like A Star
Self Titled

Zijn de beste en de rest is gewoon okay tot dope.

3.5/5

avatar van -marco-
'State Of Mind' schreef:
Deze plaat is niet zo slecht als dat ie op het eerste gehoor klinkt.

25th Hour
Cigarettes
Mascara
Like A Star
Self Titled

Zijn de beste en de rest is gewoon okay tot dope.

3.5/5

Ik zeg dope, want dit klinkt maar al te goed imo. Reks ontwikkeld zich, als je het aan mij vraagt, als een van de betere Mc's van het moment. Hij doet mij een beetje denken aan supastition in zijn glorie jaren.

avatar van bennerd
Goedgekeurd. Reks heeft een interessante flow en er wordt gedurende het hele album een erg sterke sfeer neergezet. Jammer genoeg trapt hij af met het beste nummer, waardoor het lijkt alsof Reks meteen al zijn kruit verschoten heeft. Gelukkig gaat het daarna nergens echt kopje onder (al zijn er wel wat mindere tracks). Ik ben tevreden

Rene1979
ok verhoging dit is toch wel relax zo in de zomer terwijl je in de tuin klust.

Mr_White
Net een voldoende. Reks kan goed rappen maar is verder niet bijzonder boeiend, waardoor dit album (volkomen onnodig) te veel op de producties hangt. Die overigens best goed zijn, maar natuurlijk niet de overtoon moeten hebben.

avatar van HiphopSoul
Ik vind dit toch wel echt een goede plaat. Het begint goed met 25th Hour. Daarna wordt het iets minder, maar bij this or that wordt het toch weer beter. Ookal is het precies hetzelfde gesampled als Ghostface killah - purified thoughts, vind ik het toch echt een goed nummer. Daarna wordt het alleen maar beter, het wordt af en toe een beetje jazzy.. Dat is een beetje hate it or love it, maar ik vind t dope.

Heb toch een beetje op deze plaat lopen slapen..

Vind'm echt wel dope, en zeker niet saai zoals de meeste commenters hier. Het middenstuk is misschien iets minder, maar toch een van de betere albums van 2011 so far wat mij betreft

avatar van Hiphopaintdeath
Ik vind Reks niet echt een goede MC. Er zitten nog wel wat dope tracks tussen. 3*

avatar van Soulistic
Strak album van deze Reks.
This or That vind ik een geweldige track, die sample van Statik knalt er lekker in.
Stiekem vind ik persoonlijk zijn versie ook beter dan die van GFK.
Verder vind ik Like a Star ook een sublieme track.
Wel relaxt dat Reks veel van Nas zijn lines gebruikt in zijn tracks (hey dat rijmt ).
Respect voor de pioniers, kan dat altijd wel waarderen.

avatar van Elohim
Nu weet ik niet meer of ik dit album wel wil beluisteren... 25th Hour klinkt heerlijk namelijk!

Als hij gewoon met Premo een heel album maakt, zit alles goed! Maarjah, dat heb ik met zoveel artiesten. Daarnaast weet ik ook niet of Premo's stijl van tegenwoordig een heel album interessant kan blijven.