De Deurzakkers - Tropical Party (1990)

Label: Ariola

1. Het Is Hier Binnen Beter Dan Buiten (4:07)
  2. Het Feest Kan Beginnen (3:48)
  3. Wij Gaan door Tot Midden in de Nacht (3:29)

met Dennie Christian

4. Tropical Party Medley 1 (5:31)
  5. Margarita (4:02)
  6. Geef Ons de Sleutel Maar (3:50)
  7. Kunnen Wij Hier Overnachten (4:15)
  8. Carmen (2:59)

met Dennie Christian

9. Tropical Party Medley 2 (6:35)
  10. Doe 'N Stapje Naar Voren (3:15)
  11. Tropical Party (2:17)
  12. Doe Ze Thuis de Hartelijke Groeten (3:57)
avatar van B.Robertson
Een duo dat al sinds 1974 actief is. Feest in het café staat vaak centraal in de teksten. Op dit album zijn veel nummers in een tropisch jasje gestoken, onder het motto voor ieder feest een aangepast programma. Niets mis mee alleen je krijgt mij niet aan al die exotische drankjes. Een pilsje moet volstaan, of zoals ze in het eerste nummer zingen: een avond thuis met de pantoffels aan en de koffie klaar is ook wel eens lekker. Alleen houden de heren dat in deze tekst niet lang vol: na 10 uur 's avonds toch maar even naar het café.
Ik vind hun muziek overigens vrij goed voor een feestalbum. Niets geen flauwe deuntjes, allemaal oprechte partynummers die vaak reeds na een paar seconden al een geweldige sfeer neerzetten.
Om eerlijk te zijn vind ik ze beter dan Arie Ribbens, wat mischien ook wel niet zo moeilijk is, en ik hoor ze heel wat liever dan de Havenzangers. Dat blijft een kwestie van smaak natuurlijk.
"wij Gaan Door Tot Midden in de Nacht" doe ik ze niet zo snel meer na; ik moet niet denken aan de mega-kater die je dan weer oploopt. In ieder geval is Tropical Party best wel een leuk album.

avatar van nlkink
Nou ben ik dankzij Bert Wasbeer zojuist bij Wim Kersten & de Viltjes geweest en dan kom ik automatisch bij twee andere helden: De Deurzakkers.
Net als Wim Kersten wisten zij tijdens carnaval met liedjes te komen die briljant waren in hun eenvoud en de positieve geest van het carnaval vertegenwoordig(d)en. Voorbeeld? "Het feest kan beginnen, want wij zijn binnen!" Dat is de openingszin van één van de bekendste hits van het duo. Geen dubbelzinnigheden of plat vermaak. Om een gezegde als Het Is Hier Binnen Beter Dan Buiten om te batterijen tot carnavalsnummer vind ik getuigen van een originele kijk op de zaken.
Ik word al vrolijk van titels als Geef Ons De Sleutel Maar, Kunnen Wij Hier Overnachten of Doe Ze Thuis De Hartelijke Groeten die naadloos passen bij Het Feest Kan Beginnen. En de beloning voor deze originaliteit is dat dit duo met een aantal albums geheel terecht op MM is opgevoerd.

avatar van Bert Wasbeer
Nou, dan kan een stem van mij op dit album ook niet achterblijven. Fijn jeugdsentiment met een paar nummers die tot op heden nog altijd in de kroegen worden gedraaid met carnaval.