Panic! At the Disco - Vices & Virtues (2011)

Label: Decaydance

1. The Ballad of Mona Lisa (3:47)
  2. Let's Kill Tonight (3:34)
  3. Hurricane (4:25)
  4. Memories (3:26)
  5. Trade Mistakes (3:36)
  6. Ready to Go (Get Me Out of My Mind) (3:37)
  7. Always (2:34)
  8. The Calendar (4:43)
  9. Sarah Smiles (3:33)
  10. Nearly Witches (Ever Since We Met...) (4:17)
  11. Stall Me * (3:10)
  12. Oh Glory [Demo] * (3:03)
  13. I Wanna Be Free * (2:45)
  14. Turn Off the Lights * (4:00)
avatar van FRNKY
The Ballad Of Mona Lisa klonk best aardig moet ik zeggen. We gaan het zien.

avatar van Arrie
Sarah Smiles, is dat een cover?

Ik zie trouwens dat het uitroepteken in de bandnaam weer terug is. Die lui weten ook niet wat ze willen, zeg...

avatar van coldwarkids
blijkbaar gaan ze (volgens dat uitroepteken) terug naar hun rock roots van A Fever You Can't Sweat Out.. een kleine klassieker natuurlijk. Maar zo te horen aan The Ballad Of Mona Lisa gaat dat niet echt die kant op.

avatar van FRNKY
coldwarkids schreef:

Ik vind dat nummer juist wel weer een beetje richting "I Write Sins..." gaan, waar ze met Pretty Odd net een hele andere weg ingeslagen waren.

Fever You Can't Sweat Out is inderdaad een klassiekertje in het genre, ik gooi hem zo nu en dan nog wel in de cd-speler, blijft leuk.

avatar van coldwarkids
FRNKY schreef:

Ja ik vind de single een beetje slapjes.. refrein is wel leker natuurlijk maar het gaat juist niet echt richting AFYCSO maarja ik blijf hopen op een dichtere stap naar het eerste album toe.

de eerste gooi ik ook op z'n tijd er weer in

Rijnes
Nieuwste single klinkt catchy, maar tegelijk een stuk minder origineel als vorige singles. Hoop dat de rest wat meer terug gaat naar AFYCSO, maar ik vrees voor het ergste.

avatar van chansadres
Ik ben fan van Panic(!) at the Disco vanaf het begin. Kreeg ooit enkele demootjes doorgestuurd en ik was hooked. Het klonk lekker fris maar het moest rijpen. Toen kwam Fever. Het klonk zoals het was. Een groepje muzikale jongens maar ze konden nog geen richting kiezen. Het vloog alle kanten op. De omslag kwam bij Pretty. Odd. Mijn favoriete album. Weg met die goedkope synthesizers. Echte instrumenten. De nummers waren nog steeds jong, fris maar nu met een duidelijke stijl. En toen ging het mis. De heren Urie en Smith verdienden te weinig. Dat terwijl Ryan gewoon muziek wilde maken waar ze van hielden, daar wilde Urie snel veel geld verdienen. Het botste en ze gingen uit elkaar.
Ryan kwam met The Young Veins (één van mijn favoriete albums van vorig jaar) maar het project mist een zanger zoals Urie.
Nu is de cd van de vernieuwde Panic! uit en wat blijkt. Panic! heeft de stem wel maar de liedjes zijn gewoon minder. Oftewel Urie mist Ryan en andersom. Mona Lisa is leuk maar voor de rest vrijwel allemaal niemanddalletjes. Leuk geprobeerd maar Urie is geen schrijver en Ryan is geen zanger.

avatar van CommercialPuss
Super Goed! heerlijke muziek
Let's kill tonight is lekker veel dramatiek in gepropt, en ja..
Beste songs;
Oh Glory
Stall me
Balad of mona lisa
Sarah Smiles
Always

Rijnes
Staan een aantal goede tracks op, maar vind het hele album toch ietswat slapjes, ook in vergelijking met de vorige 2.

avatar van Madjack71
Het klinkt net niet mainstream genoeg om te top40 te klinken, maar anderzijds ook weer niet dat het eigenzinnig genoeg is om buiten het populaire maaiveld te steken.
De nummers hanteren over het algemeen een soortgelijk concept, dat rustig begint en dan halverwege volop uithaalt. Dat werkt bij vlagen wel aanstekelijk, maar m.i. onderscheiden de nummers zich te weinig van elkaar, waardoor ik er een paar nummers eruit zou kunnen halen die mij met gemak zijn bijgebleven.