Sum 41 - Screaming Bloody Murder (2011)

Canada
Rock / Punk
Label: Mercury

1. Reason to Believe (3:28)
  2. Screaming Bloody Murder (3:24)
  3. Skumfuk (3:24)
  4. Time for You to Go (3:01)
  5. Jessica Kill (2:50)
  6. What Am I to Say (4:12)
  7. Holy Image of Lies (3:47)
  8. Sick of Everyone (3:05)
  9. Happiness Machine (4:48)
  10. Crash (3:19)
  11. Blood in My Eyes (4:16)
  12. Baby, You Don't Wanna Know (3:34)
  13. Back Where I Belong (3:41)
  14. Exit Song (1:42)
  15. Reason to Believe [Acoustic] * (2:38)
  16. We're the Same * (4:10)
avatar van Marco1994
Prima eerste single doet me weer een beetje denken aan de nummers van Chuck

Rijnes
Lekkere nieuwe single, hier kijk ik nu al naar uit!

Ik ben heel erg benieuwd naar dit album, ik geniet nog erg van hun eerdere albums. Vooral Chuck, All Killer No Filler en Underclass Hero vind ik leuk.

Ik moet denk ik nog een keertje de singel van dit album beluisteren, want het heeft me geen duidelijke indruk achter gelaten.

SavannX
Heb blood in my eyes al gehoord. echt zo vet! lijkt net of je 3 nummers door elkaar hoort.. kijk er naar uit.

hier de link naar blood in my eyes:

Alt Press | Features | Exclusive Stream: Sum 41’s “Blood In My Eyes” - altpress.com

avatar van Don Cappuccino
Chuck blijft nog steeds het hoogtepunt van Sum 41. Een nummer of 3 van dit album is wel leuk maar een compleet album is toch te veel. Dit komt omdat de band eigenlijk alleen maar van die standaard akkoorden gebruikt en heel veel nummers op elkaar lijken. Ze blijven niet boeien. 2 sterren.

Rijnes
Hm. De singles waren veelbelovend, maar het album in zijn geheel is wat eentonig en onsamenhangend. Niet echt mijn ding, jammer. Misschien denk ik er anders over na meerdere luisterbeurten. 3*

ik ben al fan van de eerst dit is missien hun slechten cd dus 4 steren;)

avatar van Gloeilamp
Ik vond Sum 41 voordat ze Underclass Hero uitbrachten altijd een leuk bandje, ben zeer benieuwd!

avatar van Paramore
Wat een matig eentonig album, de nummers lijken teveel op elkaar en na een paar nummers heb je het ook wel weer gehad. het blijft gewoon niet boeien. Dat is jammerlijk, aangezien hun oude werk toch beter is, imo. *2,5

avatar van Beukertje
Ik ken Sum 41 eigenlijk niet zo goed. Na het beluisteren van dit album ben ik toch behoorlijk enthousiast over hetgeen ik hoor. Zeer veelzijdig en veel tempowisselingen in de nummers. Met name Jessica Kill en Blood in my Eyes klinken erg goed.
Als ik de commentaren hier lees wordt het tijd om hun oudere werk eens te gaan beluisteren. Ik vind deze toch wel 4 sterren waard en waarschijnlijk een plaatsje in mijn top 10 over 2011.

Bramhead
Ik vind SBM best een lekker album, Sum 41 weet me op een of andere manier toch altijd tevreden te stellen met hun nummers. Hapiness Machine, Jessica Kill en Holy Image of Lies vind ik toch wel de toppers van dit album.

avatar van AOVV
Ach, voor enkele nummers is Sum 41 best leuk. Gelikte punkrock met een poppy inslag. Een heel album is voor mij toch wat teveel, zoals Don Cappuccino al zegt, dit is vrij eentonig en blijft gewoonweg niet boeien. Ik heb niets tegen eentonige muziek, maar het moet me al enorm raken om ermee weg te komen, en dat doet Sum 41 duidelijk niet.

2 sterren

PriestMaiden
Redelijk goed album dat hier en daar wat donkerder/triester klinkt als gewend van deze band. Geeft deze voorlopig 3,5* kan nog stijgen of zakken

Ik vind dit echt een super goed album! Ik ben een groot Sum 41 fan en in mijn ogen is dit echt hun beste werk tot nu toe. Holy Image Of Lies is echt zo goed.

avatar van berwt
Sum 41 doet hier waar ze het best in zijn. Dat is slingeren van energieke strakke metalriffs naar catchy punkmelodieën, verrassende wendingen maken zonder te bruskeren, virtuositeit etaleren zonder de song uit het oog te verliezen,... Wie zei daar ééntonig?

Je kunt gerust zeggen dat ze begrepen hebben dat Chuck the way to go was. Er zijn meerdere overeenkomsten met hun masterpiece zonder dat het een kopie wordt. Meer dan welke band ook kunnen ze serieus en party tegelijk klinken. Met Underclass hero hadden ze een minder sterk album afgeleverd (het kneusje van Sum 41 durf ik zelf nog niet 'matig' te noemen), maar met deze bewijzen ze nog steeds op ontzettend hoog niveau te kunnen platen maken.

avatar van Shinobi
Sum 41 ken ik eigenlijk alleen van hun singles, maar ik was toch wel benieuwd geworden wat er van ze geworden was en eindstand dus hun meest recente album geluisterd, deze dus. En ik moet zeggen dit is toch heel wat ander werk dan hun eerste albums, maar het beukt echt lekker door zonder compromis te sluiten.

Misschien binnenkort eerdere albums van hun helemaal checken.

Dikke 3,5 sterren.

avatar van TowerofBabel
Ontzettend goed na een tijdje stilte. Hoewel elk album anders is qua stijl en sound, vind ik deze op Chuck lijken. Toch is de sound heel goed. Derryck Whibley, keep it going, man!